CFR a semnat două contracte importante. Trenurile ar putea merge mai repede pe linia București – Pitești

de | 19.12.2023 16:25 | Județean, Politic

Anunț important de la Sucursala Regională CF Bucureşti!  S-au semnat două contracte, în valoare totală de 583 milioane lei, fără TVA. Acestea vizează lucrări de înlocuire la rând a elementelor suprastructurii căii, pe două loturi ale liniei de cale ferată București – Pitești. Trenurile vor putea atinge cel mult 120 km/h.

Astăzi au fost semnate contractele în valoare totală de 583,87 milioane lei, fără TVA, pentru lucrări de înlocuire la rând a elementelor suprastructurii căii pe linia CF Bucureşti – Piteşti, ultimele două loturi din programul de reînnoire, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru viteza maximă de 120 km/h, informează Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte al Consiliului Județean (CJ) Argeș, potrivit informării publicate de PSD Argeș.

Alte lucrări sunt în execuție

În cadrul celor două contracte, cu o durată de 36 de luni fiecare, compania din Turcia Yapi Merkezi ve Sanayi A.S va realiza lucrări de reînnoire pe o lungime de 196,7 km de cale ferată, pe intervalul CF Chitila – Goleşti.

Tot în cadrul programului de reînnoire pe linia CF Bucureşti – Piteşti sunt deja în execuţie lucrările de înlocuire la rând a suprastructurii căii pe intervalul Călineşti – Goleşti – Piteşti (21 km), de la km 95 la km 107+575, contract în valoare de 82,13 milioane de lei, fără TVA, încheiat, în luna martie 2023, între SRCF Craiova şi Asocierea Strabag – Metabet CF SA.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook PSD Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

PSD Cocu, Moș Crăciun pentru copiii din comună! Elevii au primit treninguri și dulciuri

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PSD Argeș

Ultimele articole