Senatorul Narcis Mircescu – intervenție în plenul Senatului

de | 22.06.2022 17:00 | Știri, Județean, Politic

 

Narcis Mircescu, senatorul USR de Argeș, a acuzat într-o intervenție în plenul Senatului modul în care s-au făcut numirile în Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei din 2020 până astăzi. Ba mai mult, acesta a reclamat și numirea domnului Iulian Iancu în ANRE, fără nici un fel de audiere, deși Klaus Iohannis îi refuzase cu ani în urma numirea în poziția de vicepremier.

 

 

Ordonanța care reglementa activitatea ANRE nu stipula în mod clar că cei care vor fi numiți în ANRE vor trebui să fie audiați. Era o cutumă parlamentară care se respecta pe vremuri, însă din 2020 această cutumă parlamentară nu a mai fost respectată.

 

De aceea, USR a dorit să intervină, să modifice această ordonanță, pentru a fi cât se poate de clar că aceste audieri vor avea loc și nu se va întâmpla ca la ultima numire în ANRE, când domnul Iulian Iancu a fost numit cu voturile coaliției și ale AUR, fără niciun fel de audiere.

 

Repet, domnul Iulian Iancu, căruia domnul președinte Iohannis, în 2019, îi refuzase numirea în poziția de vicepremier…din motive strategice, deoarece periclita interesele economice ale României. Între timp, tot sistemul s-a aliniat, domnul Iulian Iancu este la ANRE, este susținut de toată lumea, inclusiv de AUR, dar pe viitor dorim să avem măcar audieri”, a precizat Narcis Mircescu.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Klaus Iohannis | Narcis Mircescu

Ultimele articole