Senatul a aprobat. Înființarea Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București este tot mai aproape

de | 06.06.2023 18:55 | Știri

Vești bune pentru Pitești și pentru județul Argeș. Proiectul care vizează fuziunea Universității din Pitești și a Universității Politehnice din București merge mai departe. Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat cu majoritatea de voturi proiectul de lege cu nr 321/2023 privind înființarea Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București.

Președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a vorbit în plen pe tema proiectului de lege nr. 321/2023, privind înființarea Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București. Aceasta a subliniat importanța acestui proiect ambițios și impactul regional avut prin crearea acestui pol universitar.

”Astăzi, pe ordinea de zi, vom supune la vot Proiectul de Lege cu nr 321/2023 privind înființarea Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București.

Un proiect ambițios, inițiat de Guvernul României care presupune fuziunea prin comasare a Universității din Pitești și a Universității Politehnice din București.

Consider că această inițiativă legislativă este oportună.

Proiectul aduce beneficii pentru tinerii care doresc să-și clădească un viitor mai bun, în cadrul unei instituții de învățământ conectată la realitatea actuală și dornică de a aplica un model de management universitar în pas cu dinamica erei digitale.

Crearea acestui pol universitar cu puternic impact regional urmărește să aibă ca efecte îmbunătățirea participării cetățenilor la educație, creșterea competitivității pe piața muncii prin creșterea numărului de persoane calificate, care pot aduce un plus valoare și inovare în domeniile în care activează.

Reprezintă un pas important în clădirea educației de calitate, județul Argeș fiind recunoscut pentru ampla dezvoltare în domeniul industrial, cel mai bun exemplu fiind Uzinele Dacia de la Mioveni, dar și multe altele.

Este o dovadă de responsabilitate față de tineri să contribuim cu soluții aplicate.

PNL susține dezvoltarea sistemului de învățământ și susținerea tinerilor care doresc să contribuie la clădirea unei societăți educate.

Fac apel către toți colegii de la toate partidele să vină în sprijinul tinerilor și să susțină astfel de proiecte legislative”, a transmis președinta interimară a Senatului, Alina Gorghiu.

Totodată, potrivit informării primite proiectul de lege inițiat de Guvernul României a fost adoptat în ședința de plen a Senatului cu un număr de 75 de voturi pentru, 17 împotrivă și 2 abțineri. La procedura de vot, USR a fost singurul partid care s-a opus. Aici găsiți proiectul.

Foto descriptiv. Sursă foto: upit.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

PNL Argeș: ”Spitalul din Călinești trebuie să fie prioritate pentru autoritățile locale!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: UPIT