Audierea Elenei Udrea în Bulgaria, în procesul de extrădare.a avut loc astăzi, 13 aprilie iar în urma audierii sentinţa a fost amânată, se precizează în presa națională.
Nu doresc să fiu predată autorităților române!”, a spus Elena Udrea, către judecător.
Întrebată dacă refuză să fie predată, aceasta a răspuns afirmativ.
Pronunţarea sentinţei a fost amânată cu cinci zile de către judecătorii bulgari care au cerut autorităţilor române informaţii despre închisoarea în care a stat.
Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru 19 aprilie la ora 14:30.
Elena Udrea prinsă în Bulgaria
Reamintim faptul că Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria, după ce a părăsit România joi dimineaţa.
Aceasta a fost condamnată la 6 ani de închisoare după ce Înalta Curtea de Casație și Justiție s-a pronunțat într-un dosar având ca obiect finanțarea de către Ministerul Dezvolătrii a evenimentului Gala Bute.
Pentru că nu a fost găsită la niciuna dintre adrese, Poliția a dat-o în urmărire.
Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria, după ce a părăsit România joi dimineaţa.
În urma cooperării dintre structurile specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi autorităţile din Bulgaria, femeia, pe numele căreia este emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, a fost depistată pe teritoriul Bulgariei. În continuare, se desfăşoară activităţi specifice, în vederea predării femeii către autorităţile din România.”, se arata în comunicatul Poliţiei transmis joi seara.
Potrivit Poliției de Frontieră, Elena Udrea a plecat din țară chiar înainte ca judecătorii să dea sentința definitivă.
Persoana în cauză a părăsit teritoriul ţării în cursul dimineţii de 07.04.2022, pe cale terestră, în mod legal, deoarece nu avea restricţionat dreptul la liberă circulaţie de către instituţiile competente.
Precizăm faptul că, Poliţia de Frontieră Română pune în aplicare, potrivit atribuţiilor stabilite de legislaţia naţională privind organizarea şi funcţionarea instituţiei, măsurile de restricţionare a dreptului la liberă circulaţie a persoanelor în condiţiile art. 40-41 din Legea 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, cu modificările şi completările ulterioare.
Astfel, din punct de vedere al atribuţiilor instituţionale, dacă o persoană, cetăţean român, se prezintă la ieşirea din ţara şi îndeplineşte condiţiile prevăzute de legislaţia în domeniu, acesteia i se permite continuarea călătoriei”, a anunțat atunci Poliția de Frontieră.
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro: