Simona Bucura Oprescu a fost prezentă la sărbătorirea celor 140 de ani de la nașterea lui Nicolae Titulescu!

de | 20.10.2022 19:26 | Județean, Politic, Știri

Deputatul PSD de Argeș, Simona Bucura Oprescu, a fost prezentă astăzi la Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” din Pitești la conferința “Actualitatea lui Titulescu”, susținută de prof. univ. dr.  Adrian Nastase, fost prim-ministru al României.

carol - Simona Bucura Oprescu a fost prezentă la sărbătorirea celor 140 de ani de la nașterea lui Nicolae Titulescu!

De asemenea, deputatul PSD informează că la fața locului a avut loc o expoziție extrem de valoroasă atât de fotografii, cât și de documente originale, toate fiind obiecte personale care au aparținut marelui diplomat român Nicolae Titulescu.

Aceasta a precizat faptul că unele dintre acestea au fost expuse pentru prima dată public, printre ele se numără și medalii, tratatele internaționale semnate de acesta în calitate de ministru de Externe al României, precum și drapelul care a acoperit trupul său la repatrierea din 1992 (a decedat în Franța).

bucura oprescu - Simona Bucura Oprescu a fost prezentă la sărbătorirea celor 140 de ani de la nașterea lui Nicolae Titulescu!

Adrian Năstase este președinte al Fundației Europene Titulescu, iar evenimentul de astăzi a fost prilejuit de împlinirea a 140 de ani de la nașterea marelui om de stat Nicolae Titulescu.

Ne simțim astfel mai aproape de tot ceea ce a făcut Nicolae Titulescu pentru #diplomația română și pentru România. Evenimentul de la Biblioteca Județeană este cu atât mai important cu cât a fost pus în valoare de o personalitate de dimensiunea domnului Adrian Năstase care, în calitate de ministru de Externe și de premier, a marcat, la rându-i, momente istorice decisive pentru România, așa cum sunt aderarea la UE și la NATO.

Expoziția, itinerantă, poposește la Pitești până pe 14 noiembrie.

Mergeți la Biblioteca Județeană și descoperiți o parte din moștenirea fascinantă lăsată nouă, tuturor, de către Nicolae Titulescu, un “ziditor de mari idealuri”, așa cum l-a denumit Adrian Năstase într-una dintre cărțile sale!”, declară Simona Bucura Oprescu pe pagna oficială de Facebook.

 

Foto Facebook/Simona Bucura Oprescu

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

O nouă rezoluție adoptată de parlamentul olandez susține că Olanda nu ar trebui să voteze încă pentru aderarea României şi Bulgariei la spațiul Schengen!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Simona Bucura-Oprescu

Ultimele articole