anchetaonline.ro

Simona Bucura Oprescu a vizitat Mânăstirea Glavacioc! Slujba s-a oficiat pentru sărbătorirea lui Ștefan cel Mare!

de | 02.07.2022 11:58 | Știri, Cultură, Național

Simona Bucura Oprescu a participat, astăzi, 2 iulie, la slujba oficiată pentru sărbătorirea lui Ștefan cel Mare. Evenimentul creștin ortodox a avut loc la Mânăstirea Glavacioc din comuna Ștefan cel Mare și a fost plin de „ momente de emoție și bucurie “, așa cum spune ea.

bucura - Simona Bucura Oprescu a vizitat Mânăstirea Glavacioc! Slujba s-a oficiat pentru sărbătorirea lui Ștefan cel Mare!

Simona Bucura Oprescu chiar a postat, în urmă cu puțin timp, un mesaj pe contul personal de Facebook, în care a ținut să povestească ce momentele minunate pe care le-a avut din cadrul ceremoniei organizate.

Am fost onorată ca, împreună cu președintele Consiliului Județean Argeș Ion Mînzînă, cu deputatul Aurel Bălășoiu, cu consilierul județean Narcisa Nicoleta Nicolescu și cu administratorul județului, Cristian Puiu, să ascultăm cuvintele de mare înțelepciune și caldă vibrație duhovnicească rostite cu acest prilej de către ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și de către părintele Cassian, starețul minuatei mănăstiri de lângă râul Glavacioc.” spune deputatul PSD.

simona bucur - Simona Bucura Oprescu a vizitat Mânăstirea Glavacioc! Slujba s-a oficiat pentru sărbătorirea lui Ștefan cel Mare!

Aceasta a ținut să spună și o mică poveste istorică a voievodului Ștefan cel Mare și a credinței pe care acesta o purta.

Binecredinciosul voievod Ștefan cel Mare și Sfânt a fost cel mai de seamă domnitor al Moldovei, domnind între 14 aprilie 1457 și 2 iulie 1504 (47 de ani). A ridicat multe biserici și mănăstiri și a fost unul dintre apărătorii creștinătății împotriva invaziei otomane. Biserica Ortodoxă Română a hotărât proslăvirea (canonizarea) sa ca Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt. Hotărârea a fost adoptată în iunie 1992, iar Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române i-a stabilit ca dată de prăznuire ziua de 2 iulie, ziua trecerii sale la Domnul.” spune ea.

Mănăstirea Glavacioc este una dintre cele mai vechi mănăstiri ortodoxe din țară. Aflată la aproximativ 64 de kilometri sud-est de Pitești, mănăstirea este așezată lângă râul Glavacioc, fiind întemeiată pe vremea domnitorului Mircea cel Bărân, prima atestare documentară a acesteia având loc însă în anul 1441 într-un document emis de către domnitorul Vlad Dracul.

În anul 1657, diaconul patriarhului Macarie al Antiohiei, anume Paul de Alep, trecând pe la Mănăstirea Glavacioc, nota: <Nu am mai văzut în această țară nici o altă biserică care să poată fi asemănată acesteia>. Mănăstirea adăpostește o icoană făcătoare de minuni înfățișând-o pe Maica Domnului cu pruncul Iisus. „ a adăugat Simona Bucura Oprescu pe oagina sa de Facebook.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Azi-noapte, conflict cu victimă pe strada Exercițiu!

 

Citește articolele pe același subiecte: Ștefan cel Mare
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism an II, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare: