Simona Bucura Oprescu: ”Anii de liceu, cei mai frumoși ani!”

de | 29.11.2022 17:54 | Știri, Administrație, După subiect, Pitești, Politic

Astăzi a fost zi de sărbătoare la Colegiul Economic Maria Teiuleanu din Pitești. S-au marcat 123 de ani de învățământ economic la Pitești. La evenimentul organizat de colectivul unității de învățământ au fost prezenți mai mulți reprezentanți ai administrației locale și județene, dar și ai mediului politic.

Deputatul PSD de Argeș, Simona Bucura Oprescu, a fost astăzi prezentă la evenimentul dedicat marcării a 123 de ani de învățământ economic din Pitești: ”Astăzi sărbătorim ziua Colegiului Economic Maria Teiuleanu, 123 de ani de învățământ economic la Pitești și comemorăm 100 de ani de la trecerea la cele veșnice a Mariei Teiuleanu. În noiembrie 1899, femeia cu suflet mare Maria I. Dumitru Teiuleanu și-a donat moșia și casele Ministerului Instrucțiunilor Publice pentru susținerea Școlii Profesionale de Fete. De atunci, în clădirea pe care a donat-o, mii de fete și, ulterior, băieți, au primit lumina educației, au învățat o meserie datorită căreia au putut să își facă un rost. Astăzi am fost emoționată de revederea unei părți a dascălilor mei, am retrăit amintirea anilor de liceu, m-am gândit cu respect la profesorii plecați prea devreme – domnul director Boiangiu, doamna profesor de Economie Maria Șularu, doamna dirigintă Liana Ștefan”.

”Liceul meu rămâne un liceu cu rezultate foarte bune”

Totodată, Simona Bucura Oprescu a mărturisit că s-a bucurat să constate ”că liceul meu rămâne un liceu cu rezultate foarte bune atât la examenele naționale, cât și la competițiile naționale și internaționale de învățământ economic. Profesori inimoși continuă să ducă mai departe testamentul Mariei Teiuleanu. Administrația municipiului Pitești, condusă de primarul Cristian Gentea, a făcut din Colegiul Economic un Colegiu îngrijit și atractiv, un Colegiu cu bază materială competitivă și modernă. Reputația Colegiului Economic Maria Teiuleanu i-a adus astăzi împreună cu dascăli și elevi ai liceului pe primarul municipiuiui Pitești Cristian Gentea, pe vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, pe Mihaela Diaconu, președinte al Senatului Universității din Pitești, pe Adrian Sămărescu, prodecan al Universității din Pitești, pe Mihaela Asandei, decan al Universității Constantin Brâncoveanu. Nu există mărturie mai puternică a faptului că la ”Economic” se face carte decât faptul că astăzi am întâlnit foști absolvenți ai Colegiului care acum sunt profesori universitari care au acum atât fii, cât și nepoți elevi ai aceleiași unități de învățământ! Așa cum am spus: Cei mai frumoși ani rămân anii de liceu!”.

Sursă foto: Facebook Simona Bucura Oprescu

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Primarul Dan Stroe, ales președinte al PSD Bradu

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Simona Bucura-Oprescu