anchetaonline.ro

Simona Bucura-Oprescu: ”Dincolo de tot ce se spune, adevărul este unul singur: în 2024 pensiile românilor vor crește!”

de | 20.11.2023 20:30 | Național, Politic

Camera Deputaților, care este for decizional, a adoptat noua lege a sistemului public de pensii. Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Social, transmite că legea pensiilor corectează inechitățile dintre cei care au muncit la fel, dar au ieșit la pensie în ani diferiți, dintre bărbați și femei, între cei care încasează indemnizația minimă socială.

”Noua legea pensiilor a fost adoptată!

Este o formă de respect pentru cei care au muncit și muncesc în România.

Legea corectează inechitățile dintre cei care au muncit la fel, dar au ieșit la pensie în ani diferiți, dintre bărbați și femei, între cei care încasează indemnizația minimă socială.

Adoptarea legii în calendarul stabilit va duce la eliminarea plafonului de 9,4% din PIB care îngheța pensiile românilor până în 2070.

Dincolo de tot ce se spune, adevărul este unul singur: în 2024 pensiile românilor vor crește!

Reforma este sustenabilă și va aduce stabilitate sistemului de pensii din România. Reforma este la fel de importantă și pentru salariați: răsplătește munca și contributivitatea, încurajează natalitatea și stimulează continuarea studiilor.

Le mulțumesc colegilor de Minister și din Casa Națională de Pensii Publice pentru mobilizare!

Le mulțumesc colegilor parlamentari pentru votul dat în beneficiul românilor!”, a transmis Simona Bucura-Oprescu pe pagina de Facebook.

Sursă foto: Facebook Simona Bucura Oprescu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Camera Deputaților a adoptat noua lege a sistemului public de pensii

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Muncii