Simona Bucura Oprescu: ”Fiecare dintre noi ar trebui să avem în vedere modul în care ne raportăm la femei”

de | 13.05.2022 08:10 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Politic

Deputatul PSD, Simona Bucura Oprescu, a participat la conferința „Familia Românească în 2022”, organizată de Comisia pentru egalitate de șanse pentru femei și bărbați din Camera Deputaților.

Evenimentul a avut loc cu ocazia Zilei Internaționale a Familiei, care este marcată în fiecare an pe data de 15 mai.

Cu acest prilej, deputatul PSD și-a exprimat părerea despre ceea ce reprezintă familia și despre rolul femeii în societate, dar și în familie:

În cultura japoneză se consideră că o societate este sănătoasă dacă are femei fericite. Fiindcă acolo unde o femeie este fericită, ea își crește copiii în același mod, deci și societatea evoluează armonios. De aceea cred că fiecare dintre noi ar trebui să avem în vedere modul în care ne raportăm la femei”, a spus Simona Bucura Oprescu.

Simona-bucura

Deputatul PSD Argeș a vorbit și despre stereotipurile din societatea românească și despre cum acestea influențează comportamentul bărbatului într-o familie.

Sunt multe stereotipuri și amintesc aici doar două:
– Mamele le spun copiilor lor care urmează să devină soți: „vezi că o să te însori, să nu te conducă femeia!”.
– În momentul în care în familie apar conflicte se spune „el este bărbat, ce este permis unui bărbat nu este permis și unei femei”.

Dacă educația bărbatului este făcută tot de femeie, de ce femeile nu-i învață pe barbați să fie în armonie cu femeile, să aibă grijă de ele și să aibă încredere în femei, dacă este necesar?

Cred că toate lucrurile acestea își au originea în familie, iar dacă noi vom ști să creștem ideile din interiorul familiei cu mai multă dragoste și atenție, așa cum ne creștem copiii, atunci vom putea să avem și familii mai trainice și mai fericite!

Indiferent dacă suntem bărbați sau femei, suntem în primul rând parteneri și trebuie să ne gândim că armonia este singura lege care trebuie să ne guverneze!”, a adăugat Simona Bucura Oprescu.

Simona Bucura-Oprescu: Doar împreună putem duce Argeșul pe primul loc!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PSD | PSD Argeș | Simona Bucura-Oprescu

Ultimele articole