Simpozionul ”Slove Muscelene”. Un tânăr bibliotecar va primi 1000 de euro pentru un stagiu de pregătire

de | 13.07.2023 17:23 | Știri, Administrație, Câmpulung Muscel, Județean, Lifestyle, Național

Astăzi, la Vila Golescu, de la Câmpulung a avut deschiderea lucrărilor simpozionului ”Slove Muscelene”. Ediția din acest an, una aniversară, are ca temă de dezbateri ”Transformarea Bibliotecilor în hub-uri de cultură digitală”, arată cei de la Consiliul Județean (CJ) Argeș în comunicatul transmis. Un lucru important este că organizatorii au instituit și bursa Slove, în valoare de 1000 de euro care se va acorda unui tânăr bibliotecar.

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, a participat, astăzi, la deschiderea lucrărilor simpozionului ”Slove Muscelene”. La evenimentul de la Câmpulung, de la Vila Golescu, au fost prezenți și Simona Bucura Oprescu, președintele comisiei de administrație publică din Camera Deputaților, precum și directorul Muzeului Județean Argeș, Cornel Popescu, fostul director al Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu”, Octavian Mihail Sachelarie, și actualul director Mihaela Voinicu și managerul Centrului Județean de Cultură și Arte, Elena Iagăr. Manifestarea este organizată de Academia Oamenilor de Știință din România prin Institutul de Cercetări Avansate Interdisciplinare „Constantin Angelescu” (ICAI), împreună cu Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București, Muzeul Național al Literaturii Române, Biblioteca Județeană „George Barițiu” din Brașov, Fundația Universitară „Carol I”, Asociația DigiLibi Muscel și Consiliul Județean Argeș.

Transformarea Bibliotecilor în hub-uri de cultură digitală

Ediția din acest an, una aniversară, are ca temă de dezbateri „Transformarea Bibliotecilor în hub-uri de cultură digitală”. Sufletul manifestării este Doina Banciu, vicepreședinte Academia Oamenilor de Știință din România și director general Institutul de Cercetări Avansate Interdisciplinare „Constantin Angelescu”, iar printre invitații de marcă îi amintim pe Adrian Badea, membru titular Academia Oamenilor de Știință din România, Manuela Catrina, secretar de stat Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Dragoș Cristian Vlad, președinte Autoritatea pentru Digitalizarea României.Nu au lipsit nici conduceri de biblioteci județene și municipale din țară. Devenită în timp internațională, manifestarea se desfășoară în mod hibrid, la Vila Golescu de la Câmpulung și cu participare online din țară și din Franța, Croația, Cipru, Suedia.

”Ediția din acest an este una aniversară, iar tema de anul acesta este despre șansa bibliotecilor de a beneficia de fonduri PNRR pentru digitalizare. Obiectivul general este de a se transforma în hub-uri de cultură generală”, a precizat, potrivit sursei citate, Doina Banciu, vicepreședinte Academia Oamenilor de Știință din România. 

În acest an, organizatorii au instituit și bursa Slove, în valoare de 1000 de euro care se va acorda unui tânăr bibliotecar pentru stagiu de pregătire profesională în străinătate.

Sursă foto: CJ Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

„Ziua Orașului Ștefănești”, Ediția 2023. Programul complet anunțat de organizatori

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Consiliul Județean Argeș