Simptome comune Omicron care îi afectează pe cei complet vaccinați

de | 31.07.2022 12:05 | Știri, Lifestyle, Național

  • Simptome comune Omicron care îi afectează persoanele vaccinate

 

Numărul cazurilor de COVID a crescut extrem de mult în ultima perioadă iar oamenii de știință anunță faptul că noile variante Omicron, BA.4 sau BA.5 afectează inclusiv persoanele vaccinate complet.

Aceștia au făcut o listă cu simptomele comune care au putut fi observate la persoanele infectate cu noile variante. Printre acestea sunt enumerate următoarele :

– tusea persistentă

– rinoreea

– oboseala

– durerea de gât

– durerea de cap

– durerile musculare

– febra

– strănutul

– greața

– lipsa poftei de mâncare

– febra

Specialiștii sunt de părere că aceste simptome pot fi mai ușoare la persoanele vaccinate, acestea semănând cu simptomele specifice unei răceli sau cele întâlnite în gripă.

Oboseala extremă, amețeala sau leșinul sunt totuși simptome la care ar trebui să fie atenți, conform oamenilor de știință.

Singura modalitate de afla dacă o persoană este infectată sau nu cu COVID este prin testare.

 

simptome

Conform raportului transmis de Ministerul Sănătății, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7.532 cazuri noi de persoane infectate, 303 persoane au fost reconfirmate pozitiv, la ATI sunt internate 254 persoane iar 20 persoane au decedat.

Remintim faptul că, ministrul Sănătății a precizat de curând faptul că în luna august este posibil să se ajungă la 10.000 de cazuri de infectare cu coronavirus pe zi.

Vârful acestui val este așteptat în Europa la finalul lunii iulie. Cum România a avut în toate valurile COVID un decalaj de aproximativ două săptămâni față de țările vest europene, în țara noastră, vârful valului este așteptat, cel mai probabil, în perioada 14-21 august”, a declarat ministrul Sănătății.

 

Foto: Guliver/GettyImages

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Mâine, 1 august – se redeschide Aeroportul Băneasa!

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: COVID-19 | Europa