Mâine, 1 august – se redeschide Aeroportul Băneasa!

de | 31.07.2022 10:35 | Știri, Lifestyle, Național

 

Mâine, 1 august, Aeroportul Internațional București Aurel Vlaicu (Băneasa) urmează să se redeschidă, după 9 ani. Decizia vine în urma aniversării a 110 ani de la inaugurare, a anunțat George Dorobanțu, Directorul Companiei Aeroporturi București, pentru RRA.

George Dorobanțu a precizat faptul că în ultimii ani, aeroportul a trecut printr-un program de modernizare a clădirilor și a echipamentelor aeroportuare și că trei companii sunt gata de a da startul cursele de linie și charter pe Băneasa, conform Digi24.

 

Avem deja trei discuții avansate în stadiu de semnare contracte care să opereze de la Băneasa. Este vorba despre Ryanair care caută soluții pentru a-și crește baza de aeronave din România, vor opera două zboruri din sezonul de toamnă sau iarnă, Air Connect care și-a anunțat intenția să opereze și de pe Băneasa, momentan ei sunt autorizați pentru Otopeni dar vor opera și la Băneasa, pentru zboruri cu aeronave ATR de scurtă distanță. Mai este o companie înregistrată în Republica Moldova, Fly One pentru curse tip charter, Băneasa-Chișinău. “, a declarat George Dorobanțu, director demisionar al CNAB.

 

Totodată, se anunță că timpul de îmbarcare la aeroportul Băneasa va fi chiar de sub o oră.

 

Aeroportul-Baneasa

Foto: cargo-bus.ro

Clădirea aerogării Băneasa a fost restaurată ca în anul 1952 iar costul s-a ridicat la 11 milioane de euro.

Acest terminal a fost restaurat aşa cum era el în urmă cu 59 de ani, în 1952, inclusiv marmura folosită şi mozaicul de pe pardoseală, stâlpii îmbrăcaţi în travertin şi toate celelalte elemente arhitecturale”, a precizat anul trecut Valentin Iordache, purtător de cuvânt al CNAB.

 

La data deschiderii, 1 august, va fi și un eveniment de celebrare a celor 110 ani de la înființare!

 

Aeroportul-Baneasa

Foto: adevarul.ro

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Otopeni