anchetaonline.ro

Sindicatele din Educație refuză oferta Guvernului. Greva generală începe de luni!

de | 21.05.2023 18:32 | Știri, Economic, Național

  • Negocieri eșuate

Astăzi, premierul Nicolae Ciucă și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu s-au întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanții sindicatelor din Educație, pentru a continua dialogul pentru rezolvarea problemelor semnalate în cadrul sistemului de învățământ. După discuții, reprezentanții sindicatelor din Educație au transmis că profesorii vor continua greva.

Reprezentanții Guvernului au propus stimulente financiare pentru debutanți și cadrele didactice titulare din unitățile de învățământ aflate în zone defavorizate. Totodată, Guvernul și-a menținut angajamentul de a majora salariile până la maximul grilei personalului nedidactic inclus în Anexa 8, în completarea aplicării Legii salarizării nr. 153. Această măsura, care vizează creșterea veniturilor, va fi extinsă și pentru celelalte categorii de salariați din Anexa 8, explică Executivul în comunicarea publicată.

Sursă foto: Facebook Guvernul Romaniei Sursă foto: Facebook Guvernul Romaniei

”Guvernul își asumă ca Educația să continue a fi prioritatea numărul unu în îndeplinirea obiectivelor prin programul de guvernare și în eliminarea inechităților din legea salarizării.

În acest sens, va fi asumat un calendar astfel încât până la data de 15 iulie la nivelul Ministerului Muncii să fie finalizat proiectul noii legi a salarizării, pentru a putea demara dialogul cu partenerii sociali, astfel încât, la 1 Septembrie a.c. să poată fi înaintat Parlamentului României pentru aprobare. Guvernul va continua dialogul cu reprezentanții sindicatelor din educație, pentru definitivarea pachetului legislativ, care va oferi garanțiile ca Educația rămâne prioritate pentru actuala coaliție de guvernare”, se arată în informarea Executivului.

Greva va continua până când colegii noștri vor stopa acțiunea

De cealaltă parte, reprezentanții sindicatelor din Educație au transmis la finalul discuțiilor cu reprezentanții Executivului că: ”Greva va continua”. Președintele FSLI, Simion Hăncescu, a declarat că: “Greva va continua până când colegii noștri vor stopa acțiunea. Trebuie soluții pentru asta. Oferta Guvernului este cea pe care am mai avut-o și acum câteva zile”. Preşedintele Federaţiei Spiru Haret, Marius Nistor, a spus că profesorii au nevoie de soluții credibile pentru a înceta greva. Totodată, Anton Hadăr, lider al Federaţiei Naţionale Sindicale “Alma Mater”, care a participat la negocieri, a anunțat și o grevă de avertisment în universități: “Învăţământul superior românesc de stat intră şi el în grevă. De mâine, de la ora 11:00 la 13:00 va fi organizată grevă de avertisment. Vor fi aproape 10.000 de salariaţi în grevă”.

Sursă foto: Facebook Guvernul României.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Termen limită pentru înscrieri. Poșta face angajări!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Guvernul României