anchetaonline.ro

Șocant! Minor bătut și tâlhărit de un tânăr de 19 ani! Motivul, un telefon de aproape 2000 de euro

de | 28.05.2023 16:46 | Știri, Eveniment, Județean

Un tânăr, în vârstă de 19 ani, din Mărăcineni, l-a bătut și tâlhărit pe un copil de 11 ani când a văzut că are un telefon de aproape 2.000 de euro.

Din cercetări, s-a stabilit că, în ziua de 16 mai a.c., în jurul orei 17:30, cel în cauză ar fi sustras, prin întrebuințarea de violențe, un telefon mobil unui minor de 11 ani, valoarea prejudiciului fiind de 8.800 de lei.” transmit reprezentanții IPJ Argeș

În urma cercetărilor, vineri, 26 Mai, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore.

Ulterior, el a fost prezentat în fața instanței, iar Judecătoria Pitești a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Recomandări ale polițiștilor argeșeni:

-Recomandăm minorilor și adulților deopotrivă, ca, în situația în care asistă la săvârșirea unor infracțiuni (cum ar fi agresiuni-lovirea sau infracțiuni contra patrimoniului-distrugere, furt sau chiar furtul prin folosirea unor acte de violență), să sesizeze faptele polițiștilor și să ofere cât mai multe detalii cu privire la autori.
-O deosebită importanță o are atitudinea celor care asistă sau iau la cunoştinţă despre astfel de fapte. Atitudinea pasivă a societății contribuie la escaladarea comportamentului agresiv și la o atitudine tolerantă față de furturi și alte infracțiuni.
-Totodată, pentru a contribui la micșorarea riscului de victimizare, este bine ca părinții să își îndrume copiii cu privire la potențialul pe care îl ridică bunurile cu o valoare materială foarte ridicată, cum ar fi telefoane mobile ori bijuterii foarte scumpe, precum și la modul în care ar trebui să procedeze în diferite situații de risc (ex.: minor abordat pe stradă de persoane cu comportament dubios, ori situația în care minorul este supus unei agresiuni săvârșite de un adult).

foto descriptiv stirileprotv.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Tânăr din București, arestat de polițiștii argeșeni într-un dosar de proxenetism

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mărăcineni