anchetaonline.ro

Șocant! Un grup infracțional de 12 români s-au organizat pentru a ucide oameni în Irlanda!

de | 25.09.2022 11:32 | Știri, Eveniment, Județean

Un grup infracțional organizat de 12 români, format din 1 lider și alți 11 cetățeni, au activat, în perioada martie – aprilie 2014, pe teritoriul Irlandei, cu scopul de a ucide și tâlhării alți oameni. Astfel, procurorii D.I.I.C.O.T. (Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism) au dispus trimiterea în judecată a doi inculpați, dintre care unul se află arest preventiv și unul este arestat în lipsă, pentru săvârșirea infracțiunilor de omor calificat, tentativă la omor calificat, instigare la tâlhărie calificată și șantaj.

Cei doi inculpați, unul dintre aceștia fiind chiar liderul grupării, alături de ceilalți 10 români, au creat un grup infracțional organizat de omor. Astfel, cei în cauză au urmărit alte persoane pentru a le ucide, una dintre victime a decedat.
Aceștia au intrat în casa a două persoane și le-au abuzat fizic cu cu răngi, bâte și cuțite, ca mai apoi să fure mai multe bunuri din casa victimelor.
Mai mult de atât, în urma investigărilor s-a constatat că aceștia au șantaj alți oameni, cerându-le suma de 7.000 pentru a nu le face rău.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului București.
Precizăm faptul că, prin rechizitoriul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală din data de 20.03.2018 s-a dispus trimiterea în judecată a altor 9 inculpați, aceștia fiind condamnați în primă instanță la data de 20.04.2021 la pedepse totalizând 177 de ani închisoare, fiind obligați inculpații la plata unor despăgubiri civile de 1.150.000 de euro daune morale.
Activitățile judiciare au fost efectuate cu sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul D.C.C.O. – Serviciului de Combatere a Grupurilor de Criminalitate Organizată.
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”, scrie în comunicatul de presă.

 

 

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Șoferița de 21 de ani care a intrat într-un cap de pod la 4 dimineața – era beată!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: