anchetaonline.ro

(VIDEO) Accident în Argeș! Un șofer băut a acroșat un biciclist și a fugit!

de | 24.04.2022 23:46 | Știri, Eveniment, Importante, Județean

 

În această seară a avut loc un accident pe DN 65 în localitatea Miroși, acolo unde un biciclist a fost acroșat de un autoturism.

După ce l-a lovit pe biciclist șoferul autoturismului nu a rămas la fața locului.

Autoturismul a fost dat în atenție, fiind depistat în scurt timp de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Costești.

Cei doi au fost testați cu aparatul etilotest iar șocant este că amândoi se aflau sub influența alcoolului.

 

Din verificările preliminare, efectuate de polițiștii Formațiunii Rutiere Costești, s-a stabilit că un bărbat de 29 de ani, din comuna Miroși, care conducea un autoturism pe DN 65A, din direcția Costești spre limita cu județul Teleorman (comuna Balaci), în împrejurări care vor fi stabilite din cercetări, a acroșat un bărbat de 54 de ani, din comuna Miroși, care de deplasa pe bicicletă, iar după producerea accidentului, conducătorul autoturismului nu a rămas la fața locului, părăsind locul producerii acestuia.

În urma sesizării și a primelor referitoare la autoturismul în cauză, acesta a fost dat în atenție, fiind depistat la scurt timp de către polițiștii din cadrul Poliției Orașului Costești, pe raza localității Miroși, transmit oamenii legii.

Șofer băut – biciclist băut

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat că atât conducătorul autoturismului, cât și biciclistul, se aflau sub influența alcoolului.

Întrucât valoarea alcoolemiei depășea limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul de 29 de ani a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducere sub influența alcoolului, conform art. 196, 338 și 336 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut.” precizează IPJ Argeș.

 

Aspecte legale transmise de oamenii legii:

În situația producerii unui eveniment rutier, pe un drum deschis circulaţiei publice sau care şi-a avut originea într-un asemenea loc, obligaţiile pe care le au conducătorii auto, în funcţie de tipul evenimentului rutier, sunt următoarele_:

1. Dacă din eveniment a rezultat rănirea unor persoane, conducătorul auto este obligat să ia măsuri de anunţare imediată a poliţiei, să nu modifice sau să şteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei.
Totodată, este interzis oricărei persoane să schimbe poziţia vehiculului implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau a mai multor persoane, să modifice starea locului sau să şteargă urmele accidentului fără încuviinţarea poliţiei care cercetează accidentul.

2. Conducătorilor de vehicule implicaţi în evenimente rutiere le este interzis consumul de alcool sau de substanţe psihoactive după producerea evenimentului şi până la testarea concentraţiei alcoolului în aerul expirat sau recoltarea probelor biologice.

3. Dacă în urma evenimentului a rezultat numai avarierea vehiculelor şi/sau alte pagube materiale, conducătorii auto au obligaţia de a scoate imediat vehiculele în afara părţii carosabile ori, dacă starea vehiculelor nu permite acest lucru, să le deplaseze cât mai aproape de bordură sau acostament, semnalizându-le prezenţa, precum şi de a se prezenta, în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului, la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs accidentul, pentru întocmirea documentelor de constatare.

 

 

Sursa foto/video: ISU Argeș

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ISU | ISU Argeș