Șoferii de transport în comun, sancționați cu 6.000 de lei de către polițiștii rutieri din Argeș!

de | 23.08.2022 12:31 | Știri, Eveniment, Județean

Polițiștii rutieri din Argeș au desfășurat, în cursul zilei de ieri, luni 22 august, o acțiune de circa 3 ore, cu scopul verificării transportului rutier de persoane.

ipj - Șoferii de transport în comun, sancționați cu 6.000 de lei de către polițiștii rutieri din Argeș!
Scopul acțiunii efectuate de către polițiștii rutieri este depistarea șoferilor care încalcă sancțiunile destinate siguranței la trafic și își pun atât viața personală în pericol, cât și a persoanelor transportate.

ipjj - Șoferii de transport în comun, sancționați cu 6.000 de lei de către polițiștii rutieri din Argeș!

De asemenea, această acțiune face parte dintr-un ansamblu de acțiuni planificate pe mai multe paliere, care va avea loc pe parcursul întregii săptămânii, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere.

ipjjjj - Șoferii de transport în comun, sancționați cu 6.000 de lei de către polițiștii rutieri din Argeș!

Pe parcursul acțiunii desfășurate în cursul dimineții de ieri, au fost verificate peste 150 de autovehicule, dintre care 140 au fost cele destinate transportului de persoane. Per total, polițiștii argeșeni au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 6.000 de lei, dar și măsurile complementare de reținere a unui permis de conducere pentru consum de alcool și de retragere a unui certificat de înmatriculare.

Poliția rutieră din Argeș informează:

Responsabilitatea conducătorilor auto în respectarea regulilor de circulație (a căror cunoaștere stă la baza obținerii permisului de conducere) nu se oprește la propria persoană.
Nici habitaclul propriului autovehicul nu este limita, conducătorul auto fiind responsabil și pentru pasagerii din autovehiculul pe care îl conduce (responsabilitate crescută pentru cei care efectuează transport de persoane în mod comercial).
Dincolo de interiorul mașinii, aceasta este componentă a traficului rutier, putând, în cazul nerespectării regulilor de circulație, să pună în pericol și alte mașini, cu alți ocupanți, precum și alți participant la trafic – pietoni, bicicliști, etc.
Din aceste motive, polițiștii rutieri argeșeni reamintesc faptul că regulile de circulație sunt menite să ne protejeze, iar deținerea permisului de conducere implică mai degrabă responsabilitatea în respectarea unor obligații decât exercitarea unui drept.”, scrie IPJ Argeș.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Atenționare ANM! Astăzi este COD PORTOCALIU de furtună în Argeș!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: