Atenție! Un control medical de rutină te va putea lăsa fără permis

de | 18.10.2023 14:32 | Național, Eveniment

Vești proaste pentru șoferi. O categorie importantă de români ar putea rămâne fără permis de conducere în urma unui control medical de rutină.

Ministerul Afacerilor Interne a făcut o nouă propunere de modificare a Codului Rutier, potrivit căreia șoferii a căror sănătate mintală ridică semne de întrebare vor putea fi trimiși la psiholog.

Mai mult, în cazul în care specialistul constată incapacitatea de a conduce a șoferului, acesta va putea anunța poliția rutieră. În cele din urmă, permisul de conducere va fi retras de autorități.

Potrivit avocatnet.ro, proiectul de ordonanță de urgență inițiat de MAI în vederea modificării prevederilor actualului Cod rutier aduce, printre altele, și o nouă abordare în ceea ce privește capitolul „afecțiunilor medicale incompatibile cu calitatea de conducător de autovehicule”.

Mai exact, este vorba despre introducerea unei noi proceduri asemănătoare celei existente acum pentru afecțiunile fizice. În acest fel, șoferii care ridică suspiciuni privind starea de sănătate vor fi supuși unui control psihologic.

În urma acestuia, în cazul în care rezultatul este unul împotriva lor, polițiștii vor fi nevoiți să retragă automat permisul de conducere.

Mai mult decât atât, potrivit proiectului, persoana al cărei permis de conducere urmează a fi retras nu mai are dreptul să conducă și trebuie să predea permisul poliției rutiere în termen de maximum trei zile lucrătoare.

Momentan aceste modificări sunt la stadiul de proiect. Pentru a se aplica, proiectul de OUG trebuie adoptat de Guvern și publicat în Monitorul Oficial.

foto descriptiv impact.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Veste bună pentru Dacia! Vânzările au crescut cu 16,7% în primele nouă luni din 2023

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: MAI

Ultimele articole