Doi soţi au fost arestaţi după ce și-au omorât fetița de 2 ani!

de | 03.04.2023 13:45 | Știri, Eveniment, Național

Un cuplu a fost arestat preventiv după ce cei doi soți au fost acuzați pentru moartea fetiței lor de numai doi ani. Măsura a fost luată la aproape 2 ani de la tragedie.

Copila a avut o moarte violentă, ca urmare a unor arsuri grave pe care le-a suferit după ce i s-a făcut baie, iar părinţii acesteia nu au luat nicio măsură pentru a-i asigura îngrijirile medicale necesare, potrivit Digi24.

Organele de cercetare penală s-au sesizat din oficiu la data de 27 octombrie 2021, iar cercetările s-au desfăşurat iniţial cu privire la comiterea infracţiunii de ucidere din culpă.

În fapt, a rezultat că în seara de 26.10.2021, în jurul orei 22,00, aflându-se în comuna Poienarii Burchii, judeţul Prahova, victima M.A.P., în timpul băii de seară, a suferit arsuri cu apă fierbinte, de grad II-III, pe 54% din suprafaţă corporală, după care, în intervalul orar 22,00 – 05,00, nici inculpatul M.H. nici soţia acestuia M.M.D, deşi, în calitate de părinţi, aveau obligaţia legală de acţiona în sensul asigurării accesului, de urgenţă, la îngrijiri medicale de specialitate, nu au luat nicio măsură, stând în pasivitate, deşi copilul a dat semne vizibile de suferinţă. Decesul victimei a fost constatat de echipajul de la ambulanţă solicitat de martorul L.C., proprietarul imobilului, la data de 27.10.2022, ora 05,00″, informează sursa citată.

Conform autopsie, moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute urmare a arsurilor, între leziuni şi deces existând legătură de cauzalitate directă necondiţionată.

Propunerea de arestare preventivă a fost formulată la momentul la care din probe certe, după administrarea unui probatoriu complex, a rezultat că împotriva celor doi părinţi poate fi susţinută o acuzaţie în materie penală sub aspectul comiterii infracţiunii de omor asupra unui membru de familie”, mai scrie în comunicat.

Foto descriptiv.
Sursa Foto Unica.md

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un adolescent de 15 ani a fost înjunghiat în faţa blocului!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole