anchetaonline.ro

Spitalul Județean de Urgență Pitești a avut 769 de pacienţi doar în această minivacanță!

de | 05.12.2022 16:27 | Știri, Eveniment, Județean

Minivancanța de 1 Decembrie s-a lăsat cu peste 750 de prezentări la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean din Pitești (SJUP). În urma numărului de pacienți prezentați, 172 au rămas internați.

Motivul este unul de-a dreptul halucinant.

Minivacanța de 1 Decembrie a adus, anul acesta, în Unitatea de Primiri Urgențe un număr mare de pacienți din cauza exceselor alimentare sau de alcool. Zeci de pacienţi au apelat la 112 și din cauza problemelor cardiace, respiratorii și oftalmologice.”, transmite purtătorul de cuvând al instituției, Cazacu Cristina.

Aceasta informează că doar la data de 30 noiembrie, au fost prezenți, în cadrul UPU, un număr de 136 de pacienți. De asemenea, cel mai mare număr a fost înregistrat chiar în ziua de duminică, ajungând la 181 de cazuri.

Miercuri, pe 30 noiembrie, s-au adresat personalului medical din cadrul UPU 136 de pacienți, joi au avut nevoie de îngrijiri de urgență 128 de bolnavi, vineri au ajuns în UPU 157 de pacienți, sâmbătă, cu zece mai mulți decât în ziua precedentă, iar duminică numărul a crescut la 181 de cazuri. Din totalul prezentărilor în UPU, în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2022, 52 de persoane au fost aduse de la alte unități sanitare din Argeș, pentru a fi tratate la Pitești.”, precizează Cazacu Cristina.

Aceasta a menționat, de asemenea, și cauzele care au dus la majorarea numărului de pacienți.

Dintre afecțiunile pentru care s-a solicitat ajutorul specialiștilor din UPU amintim: traumatisme – 76 de cazuri; accidente vasculare cerebrale- 22 de cazuri; afecțiuni respiratorii – 40 de cazuri; afecțiuni cardiace – 50 de cazuri; afecțiuni digestive – 42 de cazuri; afecțiuni oftalmologice – 37 de cazuri; colici renale – 17 cazuri; alergii – 7 cazuri; etilism – 14 cazuri; comă – 4 cazuri. De asemenea, au ajuns în UPU și 10 victime ale accidentelor rutiere, 9 victime din agresiuni, 2 persoane cu arsuri, 3 mușcate de câini și alte 3 intoxicate (ingestie medicamente, tentative suicid). Au cerut ajutorul specialiștilor și pacienți cu afecțiuni care nu le puneau viețile în pericol și care nu reprezentau urgențe medicale. ”, informează purtătorul de cuvând.

Cu ocazia sărbătorilor, Cazacu Cristina ridică un semnal de alarmă și recomandă oamenilor să fie atenți la consumul de alimente și de băuturi alcoolice, pentru evitarea viitoarelor riscuri.

Pentru că urmează perioada sărbătorilor, medicii recomandă să fim ponderați în privința consumului alimentar și de băuturi alcoolice. O atenţie sporită în ceea ce priveşte alimentaţia trebuie să aibă în mod special persoanele care au ţinut post. Este recomandat ca trecerea de la meniul de post, mult mai restrictiv, la o alimentaţie bogată în proteine să se facă treptat, pentru a nu apărea dezechilibre în organism și inevitabilele dureri abdominale, stări de greață și vărsături.”, a încheiat ea.

 

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Bradu! Pe 6 decembrie, la ora 16.45, se aprinde iluminatul festiv de Crăciun!

Citește articolele pe același subiecte:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism an II, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare: