Spitalul Mioveni este în procedura de recrutare medici și personal medical

de | 29.07.2022 19:32 | Știri, Județean, Lifestyle, Mioveni

Suntem în mijlocul unui nou val de infectări cu COVID, iar spitalele se așteaptă să se pună și de această dată presiune pe ele pentru a diagnostica și trata atât această afecțiune, cât și complicațiile sale. Una dintre unitățile care au fost angrenate și care au reprezentat un actor important în tratarea pacienților cu SARS-CoV 2 din județul Argeș este Spitalul orășenesc Mioveni. În ultima lună, instituția a demarat mai multe concursuri pentru ocuparea posturilor vacante de specialiști și personal medical, care se află încă în derulare.

Deși este nevoie de medici, asistente și infirmiere, este ultima sesiune de angajări din acest an, deoarece s-au blocat concursurile la stat, ceea ce pune bețe în roate și unităților sanitare.

În iunie, s-a anunțat scoaterea la concurs a 8 posturi de asistenți generaliști și 5 posturi de infirmiere. În urma selecției de dosare, pe acestea vor concura 23, respectiv, 28 de candidați care au corespuns cerințelor și au avut dosarele complete.

În paralel, se derulează și concursuri pentru recrutarea a trei medici specialiști pentru boli infecțioase, diabet zaharat, nutriție și boli metabolice și cardiologie. După cum ne-a declarat managerul Spitalului Mioveni, dr. Mircea Stoian, conducerea unității speră ca acestea să fie ocupate, deoarece alt concurs de angajare nu se mai poate organiza, în ciuda faptului că are nevoie de ocuparea acestor posturi.

Din cauza blocării angajărilor, nu mai putem recruta specialiști și nici asistenți sau infirmiere. Am mai avut doi medici buni cu care am purtat discuții, însă am rămas doar la acest stadiu, deoarece nu mai putem organiza concurs pentru ocuparea posturilor.”, ne-a explicat managerul Mircea Stoian.

Spitalul Mioveni este o unitate nouă, care are și cea mai tânără echipă de medici, foarte mulți renunțând la joburi în unitățile mari din Capitală pentru a profesa într-o unitate nouă, proiectată, sistematizată și echipată conform celor mai noi standarde în domeniu. De asemenea, profesioniștii de aici se bucură de recenzii excepționale din partea pacienților care le-au trecut pragul. În plus, în acest an, Spitalul Mioveni va fi dotat cu noi echipamente, printre care se va afla și un mamograf, echipamente care îi vor fi transmise în administrare de Primăria orașului Mioveni.


Citiți, pe anchetaonline.ro

Un nou medic ortoped în echipa Spitalului Mioveni

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mioveni | Spitalul Mioveni

Ultimele articole