SPITALUL MUNICIPAL CURTEA DE ARGEȘ – O UNITATE SANITARĂ DE SECOL XXI

de | 17.08.2023 15:17 | Anunțuri, Curtea de Argeș, Din ediția tipărită

▼Aparate și echipamente de ultimă generație și o clădire eficientă energetic sunt numai câteva dintre realizările ultimilor ani

Cine merge la Spitalul Municipal Curtea de Argeș acum beneficiază de cel mai nou computer tomograf din Argeș, de aparate de radiologie de ultimă generație, de medici bine pregătiți. Cu ajutorul fondurilor europene, pentru atragerea cărora au muncit mult oameni din Primărie și din Spital, unitatea sanitară este un loc în care te vindeci, de la care ai pretenții să te faci bine, pentru că are cine să te vindece și cu ce.

Spitalul Municipal Curtea de Argeș este spital de acuți grad IV și deservește o populație de aproximativ 100.000 locuitori, din care 34.000 din mediul urban și restul din mediul rural, din comunele arondate municipiului Curtea de Argeș. În plus, deservește și rezolvă  urgențele medicale de pe traseele turistice din zonă. La această unitate se prezintă pacienți cu patologie respiratorie, circulatorie, digestivă, neurologică, oncologică, pediatrică, endocrinologică și foarte multe urgențe chirurgicale date de accidente de circulație, agresiuni umane sau animalice.

Spitalul Municipal Curtea de Argeș este situat pe strada Cuza Vodă 6-8, Curtea de Argeș, județul Argeș  Număr de contact: 0248 722 150

STRUCTURA SPITALULUI CARE DESERVEȘTE 100.000 DE OAMENI

Secția Medicină  internă – 70 paturi

Din care: » Compartiment Oncologie medicală – 10 paturi » Compartiment Hematologie – 5 paturi » Compartiment Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice – 5 paturi » Compartiment Neurologie – 5 paturi » Compartiment Cardiologie – 10 paturi

Secția Chirurgie generală – 45 paturi

Din care: » Compartiment ORL – 5 paturi » Compartiment Urologie – 5 paturi » Compartiment Ortopedie și Traumatologie – 10 paturi » Compartiment Obstetrică Ginecologie – 20 paturi » Compartiment ATI -10 paturi

Secția Pediatrie – 35 paturi

Din care:  » Compartiment Neonatologie – 10 paturi »  Compartiment Primire Urgențe (CPU)

Spitalizare de zi – 15 paturi, însoțitori 10 paturi
Farmacie
Bloc operator
Laborator analize medicale
Laborator radiologie și imagistică medicală
Serviciul de anatomie patologică:

» citologie

» histopatologie

» prosectură

CABINETE MEDICALE ÎN AMBULATORIUL DE SPECIALITATE 

Cabinet Psihiatrie
Cabinet diabet zaharat, nutriție și boli metabolice
Cabinet medicină dentară
Cabinet Oftalmologie
Cabinet Hematologie
Cabinet Urologie
Cabinet Obstetrică ginecologie
Cabinet Cardiologie
Cabinet Chirurgie generală
Cabinet Dermatovenerologie
▼ Cabinet Endocrinologie
▼ Cabinet Medicină internă
▼ Cabinet Neurologie
▼ Cabinet ORL
▼ Cabinet Pediatrie
▼ Cabinet oncologie medicală
▼Cabinet planificare familială
▼ Cabinet Ortopedie și traumatologie
▼Laborator recuperare, medicină fizică și balneologie (bază de tratament)

Laboratoarele deservesc atât paturile, cât și ambulatoriul integrat

La nivelul Spitalului Municipal, s-au pus bazele unui proiect unic în județul Argeș – „Centru-pilot de îngrijiri paliative la ambulatoriu și la domiciliu”:

Compartiment de îngrijiri paliative la domiciliu
Centru de îngrijiri paliative, în cadrul ambulatoriului integrat.

Spitalul Curtea de Arges dotari - SPITALUL MUNICIPAL CURTEA DE ARGEȘ - O UNITATE SANITARĂ DE SECOL XXI Spitalul Curtea de Arges dotari2 - SPITALUL MUNICIPAL CURTEA DE ARGEȘ - O UNITATE SANITARĂ DE SECOL XXI

PROIECTE PENTRU SĂNĂTATEA ARGEȘENILOR

Proiecte finalizate  

În 2021, Spitalul Municipal a fost dotat cu 98 de aparate şi echipamente noi, prin proiectul „Consolidarea capacităţii sistemului medical public de gestionare a situaţiei de urgenţă cauzate de criza Covid-19 în judeţul Argeş”. Valoarea proiectului  a fost de 3,4 milioane de euro și era doar primul proiect de acest gen.

Un alt proiect finalizat este construirea unui bloc ANL pentru specialiști în sănătate, imobilul dispunând de 4 garsoniere, 4 apartamente cu 2 camere şi 4 apartamente cu 3 camere.

Bloc ANL pentru medici Curtea de Arges - SPITALUL MUNICIPAL CURTEA DE ARGEȘ - O UNITATE SANITARĂ DE SECOL XXI

Și Ambulatoriul de specialitate a beneficiat de un proiect finalizat având ca obiectiv  „Modernizarea, dezvoltarea și echiparea ambulatoriului Curtea de Argeș” și o valoare totală de 4.163.575,78 lei. În baza acestei finanțări, 19 cabinete au fost modernizate (1766,68 mp suprafață construită modernizată). De asemenea, au fost achiziționate 101 echipamente medicale, 119 produse de mobilier specifice serviciilor de sănătate, 40 de aparate de aer condiționat în cabinete și săli de tratament și un sistem de detecție și semnalizare incendiu.

Proiecte în implementare

La Spitalul Municipal Curtea de Argeș mai sunt în implementare și alte proiecte, primul dintre ele, aflat aproape de final, având ca obiectiv „Creșterea eficienței energetice a cădirii Spitalului”. Valoarea totală a proiectului este de 17.583.789,18 lei, iar banii atrași au ca destinație lucrări de reabilitare termică a anvelopei, lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu, lucrări de reabilitare/ modernizare a instalaţiei de iluminat în clădiri.

”Dotarea și echiparea Ambulatoriului Curtea de Argeș” este un alt proiect care se implementează în prezent, cu o valoare totală de 10.293.370,28 lei. Grație acestuia, 49 de echipamente de ultimă generație, printre care un computer tomograf (CT), au ajuns deja la spital și au fost puse în funcțiune.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Spitalul Municipal Câmpulung – o unitate pregătită să deservească zi și noapte pacienți din întreaga zonă de N-E a Argeșului!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Spitalul Municipal Curtea de Argeş