SPITALUL DE PNEUMOFTIZIOLOGIE LEORDENI

de | 17.08.2023 18:27 | Din ediția tipărită, Știri

  • servicii medicale, dotări, investiții și priorități manageriale

CINE SUNTEM?

Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni este unitate sanitară cu paturi de monospecialitate – profil PNEUMOFTIZIOLOGIE, de utilitate publică cu personalitate juridică, subordonată Consiliului Județean Argeș,  care asigură servicii medicale de diagnostic, preventive, curative și de recuperare, funcționând pe principiile prevăzute în Legea 95/2006, privind reforma în domeniul sănătății, cu modificările și completările ulterioare.

Sediul administrativ al Spitalului este situat în comuna Leordeni, str. Coloniei, nr.106.

Misiunea NOASTRĂ

Acționăm să oferim servicii medicale de calitate populației, într-un mediu sigur și confortabil, să identificăm și să soluționăm nevoile pacienților pe principii de competență, transparență, eficiență și eficacitate.

VIZIUNEA NOASTRĂ

Ne propunem ca spitalul nostru să devină unul dintre cei mai buni furnizori de servicii medicale, etalon al profesionalismului și calității.

Sarcina prioritară o reprezintă asigurarea asistenței medicale de specialitate, spitalicească și ambulatorie. Spitalul are în structură două secții de pneumologie pentru tratamentul și îngrijirea bolnavilor diagnosticați cu boli pulmonare și TBC.

Unitatea noastră oferă SERVICII MEDICALE prin:

Spitalizare continuă: diagnosticarea și tratarea bolilor pulmonare și tuberculoase (tuberculoză pulmonară, BPOC, astm bronșic, insuficiență respiratorie, infecții bronho-pulmonare, pleurezii, sindroame posttuberculoase, sindrom de apnee în somn).

leordeni spital1 - SPITALUL DE PNEUMOFTIZIOLOGIE LEORDENI

Spitalizare de zi: diagnosticarea și tratarea infecțiilor respiratorii; pneumonii; BPOC cu exacerbare acută nespecificată; bronsiectazii; apneea în somn.

Ambulatoriu integrat: diagnosticarea și tratarea bolilor pulmonare netuberculoase; probe funcționale respiratorii, test bronhodilatator; pulsoximetrie; administrarea medicației prin nebulizare.

Investigații paraclinice: hematologie, biochimie, imunologie, parazitologie, bacteriologie generală și bacteriologie BK, cu sau fără bilet de trimitere.

Alte servicii: EKG, spirometrie, aerosoli.

Gama de servicii medicale acordate pacienților a fost extinsă începând cu anul 2020 și până în prezent cu:

 Investigații radiologice: examen radiologic pulmonar; radiografii membre, examen radiologic pelvis, umăr, coloană, torace.

Servicii de ecografie: generală, abdominală, pelviană, glandă etc.

Unitatea asigură condiții de investigații medicale, tratament, cazare, igienă, alimentație și de prevenirea infecțiilor asociate asistenței medicale, acordând totodată primul ajutor și asistență de urgență oricărei persoane care se prezintă la spital.

PROVOCĂRI 

Anii 2020-2022 au reprezentat provocări majore în contextul crizei sanitare fără precedent generate de pandemia COVID-19. Încă de la început, Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni a fost desemnat unitate COVID-19 destinată persoanelor cu infecția SARS-CoV-2 în forme asimptomatice, devenite simptomatice sau cu forme ușoare și medii. Structura organizatorică a fost modificată în repetate rânduri în perioada respectivă, la nivelul spitalului fiind furnizate atât servicii medicale prin internare continuă pentru pacienții COVID-19, cât și servicii medicale destinate pacienților cu afecțiuni pneumologice și TBC, prin spitalizare continuă și de zi. Au fost reorganizate circuitele funcționale, au fost amenajate zone de echipare și dezechipare, iar printre cele mai importante investiții s-au bifat instalațiile de distribuire a oxigenului medical și cea de stocare și vaporizare a oxigenului medicinal lichid.

În lupta cu COVID-19, unitatea a asigurat personalului siguranță la locul de muncă prin dotarea cu echipamente medicale și individuale de protecție, iar echipele medicale au demonstrat o forță incredibilă și o reziliență deosebită, asumându-și un efort infinit pentru a acorda sprijin medical tuturor pacienților care s-au adresat spitalului.

De la data desemnării ca unitate COVID-19, spitalul a asigurat asistență unui număr de 1102 pacienți depistați cu virusul SARS-CoV-2.

APARATURĂ ȘI ECHIPAMENTE MODERNE

leordeni spital - SPITALUL DE PNEUMOFTIZIOLOGIE LEORDENI leordeni spital4 - SPITALUL DE PNEUMOFTIZIOLOGIE LEORDENI

Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni dispune de dotarea cu APARATURĂ ȘI ECHIPAMENTE MEDICALE DE ÎNALTĂ GENERAȚIE, dintre care menționăm:

» aparat radiologie digital (2022);

» monitor pacienți funcții vitale multiparamentru SpO2, EKG, NIBT, TEMP (2022);

 » stație centrală de monitorizare funcții vitale pacienți (2022).

Aparatura a fost achiziționată prin implementarea proiectului „Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Leordeni-Argeș”, în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare.

De asemenea, începând cu trimestrele III și IV ale anului 2023, prin fonduri de la Ministerul Sănătății și cu sprijinul Consiliului Județean Argeș, spitalul va achiziționa alte noi echipamente:
» aparat radiologie digital în cadrul Dispensarului TBC Topoloveni;

» computer tomograf (CT), care va fi pus la dispoziția pacienților începând cu 1 ianuarie 2024.

 INVESTIȚII ÎN INFRASTRUCTURĂ

leordeni spital3 - SPITALUL DE PNEUMOFTIZIOLOGIE LEORDENI leordeni spital2 - SPITALUL DE PNEUMOFTIZIOLOGIE LEORDENI

Pentru asigurarea unui climat de încredere, siguranță și confort, ne-am preocupat de modernizarea infrastructurii unității, efectuând în acest sens:

» lucrări de reparații curente instalații electrice interior spital și pavilioane;

» lucrări de proiectare și execuție sistem de detectare și alarmare nivel crescut de oxigen;

» lucrări de proiectare și execuție instalații gaze medicale;

» lucrări de reparații acoperiș Pavilion II;

» lucrări de execuție clădire administrativă.

PROIECTE

 În condițiile în care calitatea actului medical, în toate componentele sale, este cea care asigură trăinicia spitalului, printre obiectivele prioritare pentru dezvoltare propuse spre realizare în anul 2023 se numără și digitalizarea sistemului informatic la nivelul spitalului prin implementarea proiectului PNRR Componenta C7-Transformarea digitală, Investiția 13 – Realizarea sistemului de eHealth și telemedicină -I3.3 Investiții în sistemele informatice și în infrastructura digitală a unităților sanitare publice.

Pentru anul 2023, echipa managerială va continua implementarea proiectelor asumate în strategia de dezvoltare, preocupându-se în același timp, în mod constant și permanent, de următoarele obiective:

▼ furnizarea de servicii medicale de calitate pacienților;

▼identificarea problemelor de sănătate ale pacienților, ca punct de plecare al planificării, al organizării și al dezvoltării viitoare a serviciilor;

▼eficientizarea activității în vederea menținerii echilibrului financiar între venituri și cheltuieli, atragerea de resurese noi în vederea îmbunătățirii calității îngrijirilor și, implicit, a calității serviciilor medicale oferite.

Prin realizarea obiectivelor propuse și asumate, Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni va reprezenta, la nivelul categoriei sale, un etalon privind calitatea serviciilor oferite pacienților și a condițiilor hoteliere, tinzând astfel către standardele europene în materie de sănătate.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Spitalul ”Regele Carol I” Costești – o unitate în linia întâi a sănătății pentru sudul județului și județele vecine

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole