Tânără de 25 de ani, salvată de la moarte de un vecin jandarm

de | 17.08.2023 18:10 | Știri, Eveniment, Național

O tânără de 25 de ani, care s-a spânzurat, a fost readusă la viață de un jandarm, aflat în timpul liber, informează Jandarmeria Română.

Bărbatul a povestit cum s-a petrecut evenimentul și cât de marcat a fost după ce a văzut imaginea fetei.

Jandarmul era acasă, în timpul liber, împreună cu soția, iar la un moment dat a văzut pe grupul locatarilor un mesaj din partea unuia dintre vecini.

Dacă e cineva acasă, vă rog să mergeți până la mine, la ușă. Prietena mea nu mai răspunde la telefon, nu știu ce s-a întâmplat cu ea.”

Fără să stea pe gânduri, jandarmul a coborât imediat la parter, acolo unde se afla fata. El a găsit-o legată cu o eșarfă de țeava de gaze.

Imaginea aceea m-a şocat pe moment. Aveam două variante: să sun la 112 şi să aştept până vin ajutoare sau să intervin imediat.”, a povestit jandarmul

Bărbatul a ales să intervină. Acesta a ridicat-o pe braț, iar cu cealaltă mână a reușit să îi desfacă eșarfa din jurul gâtului. A așezat-o apoi pe podea și a verificat semnele vitale.

A observat că nu avea puls, așa că a început să îi facă manevre de resuscitare.

După aproximativ patru minute, tinerei i-au apărut primele semne de viaţă. Avea puls şi începuse să respire, însă era inconştientă.

În scurt timp, a sosit ambulanța, care a preluat-o pe tânără şi a transportat-o la spital.

După ce s-a terminat totul şi am predat-o pe fată echipei medicale, m-am reîntors acasă, la soţia mea. Mă aştepta cu micul dejun. Am luat-o în braţe şi i-am spus că tocmai am readus la viaţă o tânără”, declară jandarmul.

Deși are o experiență de 17 ani în instituție și s-a mai confruntat cu asfel de situații dificile, jandarmul susține că a rămas marcat de imaginea fetei. El este şi psihoterapeut.

Am simțit mult timp mirosul de pudră de pe fața fetei. Asta nu trece repede, sunt emoții contradictorii. Însă sunt împăcat cu faptul că am dăruit o nouă șansă la viață unei tinere”, a transmis salvatorul.

foto descriptiv Facebook Jandarmeria Română

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un șofer inconștient a dat radarul peste cap. Circula cu 164 km/h prin Câmpulung

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Jandarmeria Română

Ultimele articole