anchetaonline.ro

Sportul și Tineretul. SNST susține protestele din Educație!

de | 07.06.2023 11:34 | Știri, Administrație, Național

Sindicatul Național Sport și Tineret (SNST) a primit solicitări din partea membrilor de a adera la protestul dascălilor organizat zilele acestea la nivel național. În acest sens, SNST a lansat consultarea membrilor de sindicat din toată țara și va centraliza propunerile cu privire la calendarul acțiunilor pe care le organizăm în perioada următoare.

”Mesajele din țară arată că situația din Sport și Tineret este mai gravă decât în Educație, condițiile de muncă sunt mai proaste, salariile noastre sunt mult mai mici, iar timpul de muncă este mult mai mare. Profesorii, antrenorii, instructorii, șoferii, muncitorii sau oricare alte funcții din sistemul nostru sunt sub nivelul salarizării din alte domenii, chiar dacă avem aceeași pregătire, vechime, rezultate sau responsabilități. Este momentul să cerem decidenților soluții pentru tineri și sportivi, salarii decente și respect pentru munca noastră!”, arată SNST în comunicatul transmis

Principalele revendicări ale SNST, aici:

  • Aplicarea integrală a Legii salarizării,
  • Creşterea reală a veniturilor,
  • Eliminarea inechităților salariale,
  • Plata sporului pentru condiţiile de muncă,
  • Actualizarea valorii indemnizaţiei de hrană,
  • Indexarea salariilor cu rata inflaţiei,
  • Reglementarea, pontarea și plata muncii în zilele de weekend,
  • Susținere pentru o poziționare corectă în noua lege a salarizării,
  • Deblocarea angajărilor (deficit de personal de peste 35%),
  • Asigurarea bugetelor necesare activității și programelor de Sport și Tineret,
  • Eliminarea incertitudinii locurilor de muncă și blocajului predării-preluării Tineretului între ministere.

”De aproape doi ani suntem uitați între două ministere”

”Salariații din domeniile noastre au fost aruncați în prima linie în pandemie atunci când bazele sportive au fost centre de izolare COVID. Apoi am fost sacrificații de serviciu pentru cazarea refugiaților, fără sporuri sau alte compensații, fără să fim plătiți pentru munca suplimentară sau pentru zilele de sâmbătă și duminică. De aproape doi ani suntem uitați între două ministere care nu se înțeleg în predarea – preluarea patrimoniului și a personalului; domeniile Sport și Tineret sunt abandonate complet de guvernanți, copiii, sportivii, studenții și tinerii sunt umiliți de coaliția aflată la putere prin tăierea totală a bugetelor pentru premierea performanțelor și a rezultatelor deosebite și sistarea fondurilor pentru programele și activitățile dedicate acestora.

Guvernul României a uitat complet de toți cei care muncesc și își desfășoară activitatea în Cluburile Sportive, Casele de Cultură ale Studenților, Complexurile Sportive Naționale, Taberele și centrele de agrement pentru elevi și studenți, Direcțiile Județene pentru Sport și Tineret, Complexul Cutural Sportiv Studențesc Tei, Muzeul Sportului, Centrul Naţional de Formare şi Perfecţionare a Antrenorilor, Institutul Naţional de Cercetare pentru Sport, Ministerul Sportului, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Federațiile Sportive Naționale”, mai arată SNST în comunicatul transmis.

SNST a lansat consultarea membrilor de sindicat din toată țara și va centraliza propunerile cu privire la calendarul acțiunilor pe care le va organiza în perioada următoare:

  • Protest simultan la unitățile din Sport și Tineret;
  • Miting în fața Ministerului Sportului;
  • Refuzul muncii din zilele de sâmbătă și duminică (zile în care oricum nu suntem plătiți);
  • Strângerea de semnături pentru declanşarea următoarelor forme de protest.

Sindicatul Național Sport și Tineret, afiliat la Federația PUBLISIND – Blocul Național Sindical – BNS, este o organizaţie sindicală la nivel național, care reuneşte funcționari publici și personal contractual din: Sport, Tineret, Cultură, Educație și Administrație publică.

Sursă foto: SNST.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Sindicaliștii din Educație: ”Greva continuă: 86,93% dintre greviști continuă protestul!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: SNST