Sprijin de la stat: 1.400 lei pentru încălzire. Iată cine îl primește

de | 08.12.2022 22:23 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Guvernul vine cu o veste bună pentru persoanele vulnerabile în vederea compensării prețului la energie (electrică, termică centralizată, gaze, butelie, lemne și alte materiale de încălzire). Sprijinul va fi acordat sub forma unui card de energie și vor beneficia de acesta persoanele ale căror venituri lunare realizate sunt de până la 2.000 lei.

Astăzi, Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență privind unele măsuri pentru acordarea sprijinului necesar populaţiei vulnerabile pentru compensarea preţului la energie, cu finanţare din fonduri externe nerambursabile. Potrivit comunicatului oficial, actul normativ prevede acordarea unui sprijin temporar în anul 2023 categoriilor de persoane vulnerabile, pentru a compensa prețul la energie, respectiv energie electrică, energie termică centralizată, gaze, butelie, lemne pentru foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire. Vor beneficia de acest sprijin persoanele ale căror venituri lunare realizate sunt de până la 2.000 lei.

”Astfel, pentru un total al cheltuielilor lunare în valoare de 746,42 lei/lună, aferente consumurilor energetice pentru o locuință, se va acorda un sprijin populației în valoare nominală de 1.400 lei, care poate fi utilizat până la data de 31 decembrie 2023 și este acordat pe loc de consum/gospodărie, în două tranșe egale, de câte 700 lei, care vor fi acordate în luna februarie 2023 pentru perioada 1 ianuarie 2023 – 30 iunie 2023, respectiv în luna septembrie 2023 pentru perioada 1 iulie 2023 – 31 decembrie 2023”, potrivit informării Guvernului.

Card de energie

Sprijinul va fi acordat sub forma unui card de energie, tipărit si distribuit de către Compania Naţională „Poşta Română” S.A. Cardul de energie oferă dreptul beneficiarului să efectueze plăți prin serviciul de mandat poștal asigurate de CN Poșta Română SA, pentru decontarea datoriilor curente și/sau restante pe care acesta le are către furnizorii de energie.Bugetul alocat acestei măsuri este de 4 miliarde lei și are ca sursă de finanțare fonduri externe nerambursabile.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Tichetele de 250 lei se dau și în 2023

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole