Ce spune ministrul Educației despre rezultatele de la Evaluarea Națională

de | 29.06.2023 14:46 | Știri, Eveniment, Județean, Mioveni

Emoțiile au luat sfârșit pentru elevii care au terminat clasa a VIII-a. Ieri, absolvenții și-au aflat rezultatele de la Evaluare Națională 2023.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a făcut, în această dimineață,  primele declarații în acest sens.

Potrivit acesteia, anul acesta s-a înregistrat cea mai mică rată de promovare din ultimii trei ani, și anume 76,2%, relatează antena3.ro

Iar cu privire la absolvenții care nu au reușit promovarea, Ligia Deca a subliniat că elevii care au obținut medii sub 5 vor fi repartizați în învățământul liceal sau vor putea să opteze pentru școli profesionale.

Ceea ce putem constata este faptul că s-a dublat numărul candidaților cu media 10. Anul acesta sunt 429, față de 221, în 2022, și 132, în 2021.

În același timp, din păcate, a crescut procentul candidaților care au medii sub 5, anume de la 17,7%, anul trecut, la 23,8%.

Nu înseamnă că acești copii nu vor fi repartizați în învățământul liceal sau nu pot opta pentru școli profesionale, învățământul fiind obligatoriu până la clasa a XII-a sau până la finalul școlii profesionale”, a spus Ligia Deca, ministrul Educației.

Deși Argeșul se mândrește cu 19 medii de 10, paradoxal, tot în județul nostru se află și școala în care niciun elev nu a trecut de media 5 la Evaluarea Națională.

Este vorba despre Școala Gimnazială „Radu Golescu” din Ștefănești, unde nici un candidat din cei înscriși nu a obținut medie de trecere.

La această unitate de învățământ s-au înscris șapte elevi, dintre care patru au lipsit, iar ceilalți trei care au susținut  examenul, au picat.

Cea mai mică medie a fost 2.90 și cea mai mare 4.10.

foto descriptiv stirileprotv.ro/gov.ro
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Evaluarea Națională 2023, în cifre. Ce medii au obținut elevii argeșeni!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ligia Deca