Spune NU drogurilor! Caravană stradală de Ziua Educației

de | 14.10.2023 08:30 | Din ediția tipărită, Lifestyle, Pitești

  • Alternativă sănătoasă la timpul liber oferită de CCS Pitești

Consumul de tutun, alcool și droguri în rândul tinerilor reprezintă un fenomen îngrijorător, aflat în creștere, de care autoritățile și instituțiile sunt din ce în ce mai preocupate. Cu ocazia Zilei Educației, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, prin Casa de Cultură a Studenților Pitești în parteneriat cu Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Argeș, Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Primăria Municipiului Pitești, și Consiliul Județean Argeș a organizat o campanie pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool, tutun, droguri și alte substanțe nocive, în rândul tinerilor și al studenților.

Evenimentul a avut ca scop direcționarea tinerilor spre alternative sănătoase de petrecere a timpului liber.

caravana antidrog

CCS Pitești a organizat o caravană de informare antidrog și oferire a unei alternative la un stil de viață sănătos (prin activități sportive, dans, gimnastică) în  mai multe licee din Pitești. Joi, o caravană stradală s-a aflat în centrul Piteștiului, pe traseul CCS Pitești – Piața Primărie Pitești – CJ Argeș – Piața Primărie Pitești – CCS Pitești, Cei prezenți s-au putut bucura de momente de magie, statui vii, picioroange, dans, muzică, activități sportive, dansuri populare, pantomimă, teatru, iar impactul a fost unul major.

Seara s-a încheiat cu un eveniment artistic, la care Teatrul „Alexandru Davila” a răspuns cu toată deschiderea invitației. Secția Revistă, prin soliști și balerini, a oferit momente care au încântat audiența, alături de alți artiști și trupele Casei de Cultură a Studentului Pitești. Publicul-țintă a fost reprezentat de elevi și studenți, care au participat cu entuziasm la momentele artistice oferite, intrarea fiind gratuită.

Organizatorul principal a fost Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, dar și instituții de profil pentru combaterea consumului de tutun, alcool și droguri. Principalul nostru scop a fost conștientizarea de către tineri și studenți a problemelor pe care le pot aduce aceste substanțe nocive, atât partea de violență, cât și cea a consumului de substanțe care provoacă halucinații. Am vrut să îi îndemnăm către sport, către cultură și către anumite forme de distracție sănătoase. La partea de instructaj a fost un plic plictisitor, dar când au interacționat cu partea artistică, la ateliere și la concerte, am primit un feedback pozitiv. Deja au început să sune telefoanele să ne întrebe de cursurile gratuite pe care le avem”, a declarat pentru „Ancheta” Dan Ionescu, directorul Casei de Cultură a Studentului Pitești. 

 

 


Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Firma italianului Nicola Inquieto apelează la CEDO în speţa sechestrului pe bunuri

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/berta-dima/" target="_self">Berta Dima</a>

Articol scris de Berta Dima

Absolventă a programului de master Jurnalism Tematic, Universitatea București, experiență în presă din anul 2020, pasionată de domeniul social.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CEDO | Ministerul Familiei | Pitești | Primăria Municipiului Pitești

Ultimele articole