anchetaonline.ro

Ce spune premierul Marcel Ciolacu. Scade prețul la unele produse de bază?

de | 22.06.2023 13:26 | Știri, Economic, Național

Vești bune pentru români. Premierul Marcel Ciolacu a declarat astăzi, la începutul ședinței de guvern, că va există o scădere a preţului la unele produse alimentare de bază şi că această reducere nu va pune presiune pe producătorii români.

”Aș vrea să încep cu o veste bună: am primit deja răspunsul marilor lanțuri de magazine la propunerea noastră privind schema de reducere a prețurilor la alimentele de bază și vă pot spune că retailerii au transmis deja o primă listă cu produsele vizate. Avem, astfel, toate condițiile pentru ca în perioada următoare să finalizăm un acord sau un act normativ și chiar aș dori să le mulțumesc pentru promptitudine și pentru această abordare.
Asta înseamnă o scădere garantată a prețului la unele produse de bază din gama celor indispensabile populației și, aici, ne referim foarte clar la: pâine, lapte, brânzeturi, carne, ouă, făină, mălai, ulei, legume și fructe proaspete. Vreau să subliniez foarte clar: va fi o scădere care nu va pune presiune pe producătorii români. Cred că românii merită din plin un asemenea gest, sub forma unui efort comun al statului și al mediului privat.”, a  spus premierul, în debutul şedinţei de guvern, potrivit informării publicate.

Vă reamintim că marți, Marcel Ciolacu, a avut la Palatul Victoria, consultări cu reprezentanţii Asociaţiei marilor reţele comerciale din sectorul alimentar, discuţiile fiind axate pe stabilirea unui mecanism funcţional agreat între Guvern şi mediul privat pentru reducerea preţului la produse alimentare de bază.

Foto descriptiv. Sursă foto: gov.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Fraţii Rădulescu extind proiectul Maia Siseşti din Capitală cu încă 146 de apartamente

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Guvernul României