anchetaonline.ro

Deputatul PSD de Argeș, Simona Bucura – Oprescu: Sprijinim sectorul construcțiilor din România!

de | 22.06.2023 13:35 | Știri, Național, Politic

Guvernul condus de președintele PSD Marcel Ciolacu a elaborat o Ordonanță de Urgență pentru stimularea sectorului construcțiilor care reprezintă un motor important al creșterii economice și asigură circa 420.000 de locuri de muncă în toată România, a transmis deputatul PSD de Argeș, Simona Bucura – Oprescu.

”Este necesar ca România să crească propriile capacități de producție de materiale de construcții, în logica patriotismului economic care ocupă un loc central în programul Guvernului Ciolacu”, a precizat Simona Bucura – Oprescu pe pagina de Facebook.

În acest sens, Guvernul Ciolacu are în vedere următoarele obiective:

  • Creșterea producția interne de produse și materiale de construcții;
  • Stimularea investițiilor în acest domeniu în județele mai puțin dezvoltate;
  • Crearea a cel puțin 20.000 de noi locuri de muncă;
  • Reducerea deficitului comercial provenit din importul de materiale de construcții ( în momentul de față România importă 70% din materialele de construcție necesare, ceea ce generează un deficit al balanței comerciale de 8 miliarde de euro doar pe această componentă).

”Stimularea investițiilor în producția internă de materiale de construcții înseamnă creștere economică, mai multe locuri de muncă plătite decent și mai multe venituri la bugetul de stat!”, concluzionează Simona Bucura – Oprescu, potrivit sursei citate.

Sursă foto: Facebook Simona Bucura – Oprescu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ce spune premierul Marcel Ciolacu. Scade prețul la unele produse de bază?

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Simona Bucura-Oprescu