New York declară stare de urgență din cauza variolei maimuței

de | 30.07.2022 18:06 | Știri, Lifestyle, Național

Variola maimuței se răspândește rapid în toată lumea iar primele decese din cauza acestei boli au fost anunțate de Brazilia și Spania, informează Reuters.

În acest context Kathy Hochul, guvernatorul statului New York a anunțat stare de urgență în din cauza răspândirii variolei maimuței.

 

Declar stare de urgență pentru a consolida eforturile noastre continue de a ne confrunta cu focarul de variolă”, este mesajul transmis de aceasta pe Twitter.

Se pare că mai mult de unul din patru cazuri de variola maimuței din Statele Unite se află în New York.

Potrivit Departamentului de Sănătate din New York, până în prezet există un ttotal de 1.383 de cazuri confirmate de variola maimuței.

 

variola la new york

 

Organizația Mondială a Sănătății a declarat săptămâna trecută o urgență sanitară globală, cel mai înalt nivel de alertă, în legătură cu focarul de variola a maimuței.

OMS atrage atenția că această maladie se răspândește cu rapiditate, recomandând persoanelor infectate să se izoleze în casele lor.

 

Acesta este o reflectare tristă a lumii în care trăim, faptul că abia acum comunitatea internațională acordă atenție variolei maimuțelor, așa cum a apărut în țările cu venituri mari ”, a precizat Tedros Adhanom Gebreyesus.

 

Totodată, directorul tehnic OMS, Rosamund Lewis, a specificat că cel mai ușor boala s-a răspândit prin „contactul strâns interpersonal”, dar este posibil să se transmită și prin aer.

 

variola maimutei

La noi în țară a fost înregistrat ieri un nou caz de variola maimuței, fiind vorba despre un bărbat din Giurgiu care are vârsta de 51 de ani.

Până În prezent în România au fost diagnosticați cu variola maimuței un număr de 21 de persoane.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole