START Calendar înscriere în clasa pregătitoare!

de | 30.03.2023 12:45 | Știri, Administrație, Județean, Lifestyle, Național

Anunț important de la Ministerul Educației. S-a dat startul pregătirii înscrierii în clasa pregătitoare. Astăzi se afișează circumscripțiile școlare, planul de școlarizare propus și a numărului de clase pregătitoare alocate, la fiecare unitate de învățământ.

La sediile inspectoratelor școlare județene și la avizierele sau pe site-urile (dacă există) unităților de învățământ trebuie afișate listele cu circumscripțiile școlare, iar părinții trebuie informați cu privire la conținutul activităților educaționale care se desfășoară în clasa pregătitoare, la abordarea didactică, la organizarea programului școlar etc..

”Pregătirea înscrierii în clasa pregătitoare în anul școlar 2023-2024 începe astăzi, 30 martie, cu:

  • Afișarea circumscripțiilor școlare, a planului de școlarizare propus și a numărului de clase pregătitoare alocate, la fiecare unitate de învățământ, inclusiv pe site-ul acesteia, dacă există, și pe site-ul inspectoratului școlar;
  • Afișarea informațiilor care permit părinților să cunoască activitatea specifică clasei pregătitoare din cadrul unității”, se arată în postarea publicată pe pagina de Facebook a Ministerului Educației.

De reținut este că înscrierea în învățământul primar se face în baza metodologiei specifice, aprobată de Ministerul Educației.

Astfel copiii, care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2023, inclusiv, trebuie să fie înscriși în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile Legii educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare.

Părinții ai căror copii împlinesc în anul curent vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie, inclusiv, pot să își înscrie copiii în învățământul primar, în clasa pregătitoare, dacă nivelul lor de dezvoltare este corespunzător.

De asemenea, despre înscrierea în învățământul primar găsiți aici și aici.

Sursă foto: Facebook Ministerul Educației.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Înscrierea în învățământul primar 2023 – 2024. Tot ce trebuie să știi – întrebări și răspunsuri

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Educaţiei

Ultimele articole