ȘTEFĂNEȘTI. Un nou contract finanțat prin PNNR a fost încheiat astăzi, 24 februarie!

de | 24.02.2023 13:03 | Știri, Administrație, Județean, Ștefănești

  • Vești bune pentru locuitorii orașului Ștefănești!

 

Primarul Nicolae Velcea a anunțat faptul că un alt contract de finanțare a fost încheiat astăzi, 24 februarie 2023. Acesta are ca obiectiv: „Construire de insule ecologice digitalizate supraterane, oraș Ștefănești”.

Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, proiect prin care orașul Ștefănești va dispune de opt insule ecologice supraterane pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Acestea vor fi amplasate în zona „Blocuri”.

Nicolae Velcea Ștefănești

Valoarea proiectului este de 80.000 de euro fără TVA și are ca termen de implementare până la 31 decembrie 2024.

De precizat că  fiecare insulă ecologică va fi formată dintr-un ansamblu de cinci containere individuale digitalizate, unde se va depune separat gunoi biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic și metal, hârtie și carton. Ele dispun de un sistem de gestiune de date și acces, cu soft de înregistrare și monitorizare al utilizatorilor, precum de control al capacitatii și nivelului de încărcare.

Nicolae Velcea mai precizează faptul că aceste containere supraterane de colectare selectivă a deșeurilor reprezintă soluția ideală pentru problema gunoiului, deoarece acestea garantează eliminarea în mare proporție a mirosurilor neplăcute, a vandalizării, a aspectului neplăcut pe care platformele actuale îl au.

Ștefănești

De asemenea, îndeamnă la o colectare separată oferind un sistem inteligent de gestionare a deșeurilor, cu containere în care vor putea fi aruncate separat deșeurile biodegradabile, hârtia, plasticul, sticla sau metalul.

 

Astfel, orașul nostru va beneficia de un sistem modern, ecologic și digital pentru colectarea deșeurilor, având ca obiectiv dezvoltarea unui management eficient al deșeurilor”, transmite edilul Nicolae Velcea.

 

Foto: Facebook Nicolae Velcea 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ștefănești

Ultimele articole