Tu știi ce face copilul tău online? Siguranța în viața virtuală este la fel de importantă ca cea din viața reală

de | 14.03.2024 13:32 | Mioveni, Lifestyle

În cadrul unei întâlniri tematice cu liceenii din Mioveni, reprezentanții Agentiei Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Pitești au desfășurat o activitate de prevenire a traficului de persoane, reprezentat sub diverse forme, respectiv exploatarea și traficul de minori, exploatarea sexuală, traficul de forță de muncă, donare de organe, alte activități ilicite forțate, anunță administrația locală din Mioveni.

Elevii claselor a IX-a și a X-a din cadrul Liceului Teoretic “Iulia Zamfirescu” și cei de la Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni au învățat că siguranța în viața virtuală este la fel de importantă ca cea din viața reală. În prezent, metoda “Loverboy” şi abordarea victimelor prin intermediul internetului și a reţelelor de socializare sunt utilizate din ce în ce mai frecvent ca tehnici şi instrumente pentru contactul iniţial şi ulterior pentru manipularea viitoarelor victime.

Unde suni?

”Specialiştii ANTIP au explicat că traficanţii analizează situaţia persoanelor din cercul de cunoscuţi, le vizualizează profilelele de socializare, iar atunci când identifică vulnerabilităţi emoţionale, probleme economice, dorinţa de a scăpa cu orice preţ de sub autoritatea părinţilor, brusc devin interesați de potențiala victimă, pe care vor încerca să o cucerească prin false bune intenții și promisiuni. Este important de știut faptul că în situația în care puteți fi victimă a traficului de persoane există resurse și instituții dispuse să vă sprijine. Pentru informare și sesizarea unor cazuri de trafic de persoane puteți apela Telverde ANITP la numărul 0800 800 678 sau la 112 pentru a raporta situații de urgență și pentru a primi asistență imediată”, se mai arată în informarea publicată. Activitatea organizată de Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane a avut sprijinul Primăriei Mioveni și a Instituției Prefectului Argeș.

Sursă foto: Facebook Primăria Orașului Mioveni.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Argeș. Atenție, șoferi! Sunt anunțate patru transporturi speciale

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANITP | Primăria Orașului Mioveni

Ultimele articole