anchetaonline.ro

Stimulent pentru șomeri! Se dau 1.000 de lei de la stat

de | 27.10.2022 17:00 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Veste bună pentru românii șomeri care au în plan să se angajeze cât de curând! Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede ca cetățenii care se angajează full time să primească un stimulent de 1.000 de lei.

Este vorba despre legea privind majorarea primei de activare acordată șomerilor care se angajează cu normă întreagă pentru minimum trei luni. Aceasta a crescut de la 500 de lei la 1.000 de lei.

A fost aprobată Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 60/2018 pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul forței de muncă.

Legea prevede majorarea cuantumului primei de activare acordată șomerilor înregistrați care nu beneficiază de indemnizație de șomaj, dacă se angajează cu normă întragă, pentru o perioadă minimă de trei luni”, se arată în lege.

Prevederile noii legi

Potrivit modificărilor, noua lege are următoarele prevederi:

– Creșterea cuantumului primei de activare, de la 500 de lei la 1.000 de lei;

– Mărirea cuantumului subvențiilor acordate companiilor, din bugetul asigurărilor pentru șomaj, pentru încadrarea în muncă a persoanelor considertate ca făcând parte din grupurile vulnerabile pe piața muncii;

– Angajatorii care fac contracte de ucenicie să primească, la cerere, pe perioada contractului o sumă în cuantum de 2.250 de lei pe lună;

– Companiile care încheie contracte de stagiu, să beneficieze, la cerere, pe întreaga periadă, de suma în cuantum de 2.250 de lei pe lună.

Foto CDnews

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Noi tichete de la stat! Cine sunt norocoșii care vor primi banii

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: