La Stoenești, consilierii USR își doresc ca locuitorii comunei să aibă facturi cât mai mici la apa curentă

de | 19.05.2022 12:10 | Știri

 

Consilierii celor de la USR din Stoenești sunt îngrijorați că privatizarea serviciului de distribuție a apei în localitate ar aduce costuri mai mari pentru locuitorii din comună. Ba mai mult,

Florin Oancea, liderul consilierilor USR Stoenești, este suspicios în legătură cu implicarea primăriei în schimbarea conductelor înainte de privatizare. Acesta susține că primăria ar crea un avantaj pentru firma care va administra în viitor rețeaua de apă, și implicit ar aduce costuri în plus bugetului local și cetățenilor din Stoenești.

 

Mi se pare ciudat că timp de 22 de ani nu a interesat pe nimeni schimbarea conductelor, iar dintr-o dată, când s-a venit în Consiliul Local, de către domnul primar, cu privatizarea apei, apare o implicare cum nu s-a mai întâlnit demult.

 

Schimbarea instalației de apă era necesară. Am și susținut această schimbare a conductelor, dar sper totuși că nu este un scop foarte bine stabilit. Adică primăria pune la punct instalația de apă, dând impresia că este pentru oameni, dar în realitate este pentru firma ce va administra serviciul de apă şi care probabil, cu o instalație pusă „pe tavă” de administrația locală din bugetul local sau al locuitorilor, în cazul apometrelor, va taxa doar furnizarea apei, fără a face mari investiții. Și atenție, dacă se va privatiza la voința domnului primar, trebuie să fiți foarte atenți la costul apei.

 

Eu totuși sper să nu am dreptate referitor la privatizarea rețelei de distribuție a apei, dar asta vom vedea cu siguranță în viito“, a precizat Florin Oancea.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole