Strategia Naţională pentru Tineret 2023-2027 a fost pusă în transparență decizională!

de | 03.08.2023 18:38 | Știri, Administrație, Lifestyle, Național

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse a anunțat că a pus în transparență decizională Strategia Națională pentru Tineret 2023 – 2027. Ulterior documentul va fi trimis spre avizare ministerelor cu atribuții în implementare. Ultimul pas va fi aprobarea în ședința de Guvern.

”În prezența reprezentanților fundaţiilor, federaţiilor, asociaţiilor şi organizaţiilor non guvernamentale am semnat cel mai important document strategic esențial pentru dezvoltarea politicilor pentru tineret.

Strategia Naţională pentru Tineret a fost realizată pe baza unui plan de acțiuni pentru următorii cinci ani și cuprinde peste 630 de măsuri pentru tinerii din România.

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a intrat în linie dreaptă în ceea ce privește Strategia Naţională pentru Tineret. Proiectul a fost pus în transparență decizională, urmând ca apoi să fie trimis spre avizare ministerelor cu atribuții în implementare. Ultimul pas va fi aprobarea în ședința de Guvern.

Strategia Naţională pentru Tineret a fost elaborată de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse cu ajutorul experţilor Băncii Mondiale și cei ai Secretariatului General al Guvernului.

De asemenea, în ultimele șase luni au existat consultări permanente cu reprezentanți atât ai societății civile cât și ai instituțiilor publice – ministere, agenții – cu atribuții în implementarea planului de acțiuni aferent strategiei”, a precizat Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, potrivit informării publicate pe pagina de Facebook a instituției.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ce investiții urmează. Cristian Gentea: ”Piteștiul intră în posesia a 6,6 ha de teren”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Familiei | Tineretului și Egalității de Șanse