Comisarul Marangoci a contestat arestul preventiv. Ce a decis instanța?

de | 03.08.2023 18:15 | Știri, Eveniment, Județean

După 12 ani de șefie la Centrul de Reținere și Arest Preventiv din Argeș, comisarul Ciprian Mihai Marangoci a ajuns el însuși după gratii.

Însă, comisarul Marangoci a contestat decizia judecătorilor Tribunalului Argeș prin care a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 zile.

Dosarul a ajuns pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Pitești, iar în această dimineață, instanța a decis să îi respingă apelul.

Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Marangoci Ciprian Mihai, aflat în stare de arest preventiv la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă nr. 1 din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, împotriva încheierii penale nr.111 din 29.07.2023, pronunţate de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş, în dosarul nr. 3906/109/2023. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă pe contestator la 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu astăzi, 3 august 2023, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie” se arată în decizia magistraților

Vă reamintim că, șeful Centrului de Reținere și Arest Preventiv din Argeș, a fost prin în flagrant în timp ce primea de la o persoană aflată în arest preventiv, suma de 500 euro şi un cartuș de țigări, pentru a beneficia de suplimentarea numărului de vizite și a apelurilor telefonice și pentru a primi în incinta unității de detenție pachete cu o greutate mai mare decât limita legală.

De asemenea, comisarul Marangoci ar fi acuzat că a primit diverse sume de bani și bunuri de la familiile și apropiații unor persoane aflate în arest, pentru a asigura acestora din urmă niște condiții speciale/facilități în perioada în care se aflau „sub acoperișul” structurii pe care o conducea. Le permitea să primească vizite fără acordul prealabil al procurorului care efectuează urmărirea penală.

După ce a fost audiat mai multe ore de procurorii DIICOT, în urma unor descinderi ce au avut loc pe 28 iulie, comisarul Ciprian Mihai Marangoci a fost reținut pentru 24 de ore.

Pe 29 iulie, el a fost dus în fața instanței competente, iar judecătorii au hotărât arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, începând de sâmbătă, 29 iulie, până pe 27 august.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Comisarul Marangoci a fost arestat pentru 30 de zile

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ciprian Mihai Marangoci