Comisarul Marangoci a fost arestat pentru 30 de zile

de | 29.07.2023 22:10 | Știri, Eveniment, Importante, Județean

După 12 ani de șefie la Centrul de Reținere și Arest Preventiv din Argeș, comisarul Ciprian Mihai Marangoci a ajuns el însuși după gratii.

Astăzi, comisarul Marangoci a fost dus în fața instanței competente, iar judecătorii au hotărât arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, începând de sâmbătă, 29 iulie, până pe 27 august.

Decizia instanței poate fi contestată în 48 de ore de la pronunțare/informare.

Vă reamintim că, ieri seară, șeful Centrului de Reținere și Arest Preventiv din Argeș a fost reținut pentru 24 de ore.

Asta după ce, ieri după-amiază, acesta a fost dus pentru audieri la DIICOT Pitești. Se pare că a fost luat direct de la locul de muncă.

Potrivit procurorilor DIICOT, comisarul Marangoci a fost prins în flagrant, în timp ce primea de la o persoană aflată în arest preventiv, suma de 500 euro şi un cartuș de țigări, pentru a beneficia de suplimentarea numărului de vizite și a apelurilor telefonice și pentru a primi în incinta unității de detenție pachete cu o greutate mai mare decât limita legală.

De asemenea, șeful Centrului de Reținere și Arest Preventiv din Argeș ar fi acuzat că a primit diverse sume de bani și bunuri de la familiile și apropiații unor persoane aflate în arest, pentru a asigura acestora din urmă niște condiții speciale/facilități în perioada în care se aflau „sub acoperișul” structurii pe care o conducea. Le permitea să primească vizite fără acordul prealabil al procurorului care efectuează urmărirea penală.

Potrivit unor surse judiciare, investigațiile se desfășoară deja de ceva vreme și se bazează pe mai multe probe, operațiunea de ieri fiind doar sfârșitul unei spețe care cutremură liniștea IPJ Argeș.

Ca urmare a administrării primelor probe existente, ieri seară, comisarul Ciprian Mihai Marangoci a fost reținut pentru 24 de ore. Dat fiind contextul, acesta a fost dus în arest într-o localitate vecină județului Argeș.

În cursul zilei de astăzi urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş, cu propunerea de arestare preventivă.

La data de 29 iulie 2023, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeș a fost informat de către D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești cu privire la faptul că, față de un angajat, a fost pusă în mișcare acțiunea penală și a fost luată măsura reținerii.

În conformitate cu prevederile legale, cel în cauză a fost pus la dispoziție, urmând ca, în funcție de evoluția anchetei, să fie dispuse celelalte măsuri prevăzute de lege.”, transmite IPJ Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Bărbatul care a agresat sexual o minoră pe o stradă din Pitești a contestat arestul preventiv

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IPJ Argeș