anchetaonline.ro

Studenții pot obține credite de maximum 10.000 de euro, cu dobânda plătită integral de stat

de | 17.11.2022 11:51 | Știri, Economic, Național, Politic

Astăzi, 17 noiembrie este „Ziua Internațională a Studenților”, zi celebrată din anul 1941 și care marchează prezența studenților în evenimentele care au schimbat lumea.

„Un student bun este cel care te va învăța şi pe tine, profesorul său, ceva.” – spunea matematicianul Irving Kaplansky

 

Cu acest prilej Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a postat un mesaj în mediul online în care îi felicită pe studenți și le dă și o veste bună. Aceștia pot obține credite de maximum 10.000 de euro, pe o perioadă de până la 10 ani, cu dobânda plătită integral de stat.

„Student Invest” este un proiect important, inclus în pachetul „Sprijin pentru România”.

 

Dragi studenți, astăzi este ziua voastră. La mulți ani! Aveți toată prețuirea mea pentru eforturile pe care le depuneți pe băncile facultăților pentru a vă asigura un viitor, pentru a dezvolta societatea noastră.

 

Studenții, tinerii în general, trebuie în primul rând ascultați. Încă de la începutul mandatului de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse am fost deschisă și am avut întâlniri cu organizațiile studențești și de tineret. Alături de colegii mei, am încercat să facem posibile multe dintre cererile și nevoile studenților, în contextul actual al crizei economice generată de scumpirile la energie.

 

„Student Invest” este un proiect extrem de important pentru studenți, inclus în pachetul „Sprijin pentru România”. Studenții pot obține credite de maximum 10.000 de euro, pe o perioadă de până la 10 ani, cu dobânda plătită integral de stat. Se pot plăti taxele de studii, cursuri, rechizite sau alte echipamente care să-i ajute pe studenți pe timpul facultății. Studenții pot merge deja la CEC Bank, băncile cooperatiste afiliate CreditCOOP și Libra Bank.

 

Gabriela Firea mai precizează faptul că au fost deja înregistrate primele cereri din partea unor studenți.

 

Chiar în această dimineața am aflat că au fost înregistrate deja primele cereri din partea unor studenți. Mă bucur nespus că acest program lucrat împreună cu Fondul Român de Contragarantare este de interes pentru studenți.

La concursul național de proiecte studențești organizat în acest an, au fost alese 10 proiecte care primesc finanțare, aproape 430.000 de lei, din bugetul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Circa 1.400 de studenți vor fi implicați direct în aceste proiecte”, a mai adăugat aceasta.

 

Totodată, aceasta a reamintit de fondurile alocate în această vară taberelor studențești și subliniază faptul că studenții trebuie sprijiniți, aceștia reprezentînd viitorul țării.

 

În această vară, am alocat fonduri taberele studențești și am pus la dispoziție organizațiilor și a universităților 3.500 de locuri la mare, munte și Delta Dunării. Mă bucur că au fost ocupate aproape toate locurile.

Sigur că mereu este loc de mai bine și voi milita mereu pentru mai multe fonduri și proiecte destinate tinerilor și studenților din România.

Sunteți viitorul acestei țări și trebuie să fiți sprijiniți.”este mesajul transmis de Gabriela Firea pe rețeaua de socializare Facebook.

 

Foto: Facebook Gabriela Firea

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: