Sumă impresionantă obținută de la Guvern pentru acest proiect. Noul Teatru de Vară, gata în noiembrie 2024

de | 13.04.2024 11:04 | Pitești, Administrație, Politic

Cristian Gentea, primarul Piteștiului, vorbește în ultima postare publicată pe pagina de Facebook despre proiectul de modernizare și reabilitare al Teatrului de Vară din Parcul Ștrand. Un investiție impresionată, care are termen de finalizare luna noiembrie a acestui an.

Vă reamintim că pe 19 martie anul acesta a fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru reabilitarea și modernizarea Teatrului de Vară din Parcul Ștrand – pas important către transformarea acestui spațiu într-un centru cultural modern și multifuncțional, capabil să găzduiască o varietate de evenimente culturale, de la concerte și spectacole de teatru, până la proiecții de film și expoziții. Lucrările includ refacerea completă a clădirii existente, cu o suprafață de 428 mp, inclusiv finisaje interioare și exterioare, și acoperirea zonei publice destinate scaunelor (clădirea C10 – Ring de dans) cu structură metalică, perforații de tablă tip corten și acoperiș retractabil din membrană PVC. Noul Teatru de Vară Ștrand va fi gestionat de către Filarmonica Pitești.

Sursă foto:  Facebook Cristian Gentea.

”Luptăm pentru un Pitești modern!”

”Cât de mult ne-am dorit, și eu și colegii mei, un Teatru de Vară modern, care să devină inima unuia dintre cele mai frumoase parcuri ale Piteștiului!

Și iată că extrem de frumos se ridică acesta în Ștrand, urmând să poarte amprenta anului 2024 și să aducă nenumărate opțiuni de timp liber și divertisment!

  • Noul Teatru de Vară va funcționa sub egida Filarmonicii Pitești și va găzdui concerte, spectacole de teatru, proiecții de film, expoziții și multe alte tipuri de manifestări culturale.
  • Conceput ca un obiectiv cultural modern și multifuncțional, dezvoltat pe o suprafață de 428 mp, Teatrul de Vară va avea acoperiș retractabil, ring de dans, finisaje moderne și corpuri de iluminat noi.
  • Refacem întreaga structură, inclusiv zona destinată publicului, care va avea 500 de locuri la dispoziție!
  • 1.000.000 de euro este investiția pentru care am reușit să obținem finanțare de la Guvernul României, prin MDLPA, iar 10 ani este garanția asigurată de constructor, de la încheierea procesului verbal de recepție, după terminarea lucrărilor – care au, ca deadline, luna noiembrie 2024.
  • Întregim, astfel, oportunitățile de divertisment din Parcul Ștrand, unul dintre locurile preferate de familii, de tineri și de iubitorii de natură!

Luptăm pentru un Pitești modern, cu viață culturală și atracții pentru toate vârstele!”, a transmis Cristian Gentea pe pagina de Facebook. 

Foto descriptiv. Sursă foto: Primăria Municipiului Pitești și Facebook Cristian Gentea.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Premiile Muzicale Dinu Lipatti. Laureații, aplaudați la scenă deschisă la Casa Memorială Lipatti

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare: