Table interactive în toate sălile de clasă din România

de | 23.05.2022 21:55 | Știri, Cultură, Național

  • Încă o veste bună pentru elevi!

 

Toate sălile de clasă din România vor avea table interactive.

Este vorba despre 80.000 de săli care vor renunța la cele clasice.

Anunțul a fost făcut de Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.

În acest sens elevii vor putea prelua informaţiile în timp real, atât pe laptop, pe tabletă sau chiar pe telefonul mobil.

Important de menționat este faptul că elevii care lipsesc de la școală vor avea în acest fel acces la lecţii.

 

Ne propunem înlocuirea tablei clasice cu cretă şi burete de către table interactive, în toate cele peste 80.000 de săli de clasă din România.

De ce profesorul va trebui şi va înţelege că rolul s-a schimbat, că trebuie să aibă o componentă mai puternică de facilitator de învăţare, de îndrumare a elevilor între acele surse de informare care sunt atât de multe şi atât de la îndemână, dar nu sunt toate bune.

Rolul profesorului este acela de a-i îndruma pe elevi”, a anunțat Sorin Cîmpeanu.

 

Reamintim de asemenea faptul că ministrul Cîmpeanu a vorbit recent despre eliminarea mediilor semestriale și înlocuirea lor cu o medie generală

 

Eu nici nu ştiu la ce a folosit media pe semestrul întâi. Nu m-a întrebat nimeni ce medie am avut pe semestrul întâi în clasa a IX-a, a X-a sau a XI-a, doar m-au întrebat de mediile generale, le vremea respectivă sau şi după”, a precizat la acel moment Sorin Cîmpeanu.

 

Sursa foto: Matte

 

 


 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Sorin Cîmpeanu

Ultimele articole