Filmare cu drona! Apucăm să vedem Autostrada Sibiu – Pitești! Un tronson e 70% gata!

de | 23.05.2022 21:45 | Știri, Administrație, Economic, Județean, Național

  • Lucrările din prima parte a celui mai important proiect rutier al României sunt aproape gata de terminare!
  • Doar aproximativ 30% din prima secțiune a autostrăzii a mai rămas de finalizat.  

Deși termenul contractului este în 2023, avem șanse maxime să circulăm până la final de an”, a anunțat asociația Pro Infrastructura.

Avansul bun al lucrărilor pe cei 13,17 km de autostradă între Sibiu și Boița poate fi observat foarte bine într-o filmare realizată cu drona. Tronsonul se întinde de la Sibiu până în zona de intrare în Valea Oltului.

Filmarea începe din viitorul nod rutier, care se află în zona Boița, și continuă cu viaductul înalt de la Tălmăcel. Acesta măsoară aproximativ 650 de metri lungime și are o înălțime de până la 30 de metri, scrie hotnews.ro. Din filmare, se observă cum – în multe zone – astfaltul este deja turnat, iar podurile se numără printre ultimele lucrări de executat. Avansul fizic al lucrărilor, potrivit datelor CNAIR centralizate de CESTRIN, sunt de 68,1%.

Deschiderea traficului este perfect fezabilă în 2022, poate chiar în octombrie-noiembrie, astfel încât șoferii să scape de corvoada traversării zonei Tălmaciu-Veștem, iar localnicii să poată respira aer (mai) curat”, spunea în martie Pro Infrastructura.

Stadiul lucrărilor pe secțiuni a autostrăzii A1 Sibiu – Pitești

Autostrada Sibiu – Piteşti urmează aibă o lungime de peste 122 de km și este împărțită în 5 secțiuni. Acestea vor lega Centrul şi Vestul României de reţeaua europeană de autostrăzi, fiind o parte importantă a Coridorului 4 Paneuropean.

La A1 Sibiu – Pitești se lucrează în prezent pe:
» Secțiunea 1 prezentată mai sus (13,17 km de la Sibiu la Boița | Constructor: PORR) și pe
» Secțiunea 5, presupunând 30 de km de la Pitești la Curtea de Argeș (Constructor: Astaldi).

Pentru Secțiunea 2 -cea mai dificilă porțiune care trece prin Valea Oltului și presupune realizarea a șapte tuneluri – CNAIR a semnat, în luna februarie, un contract de 860 de milioane de euro cu o firmă din Turcia.

Pentru Secțiunea 3 abia recent a fost selectat executantul – o asociere de constructori din Italia și România care a câștigat, practic, cea mai scumpă licitație de autostradă lansată vreodată în țara noastră.

Pentru Secțiunea 4, Curtea de Argeș – Tigveni, licitația s-a finalizat cu semnarea contractului, în data de 15 noiembrie 2021, cu austriecii de la PORR. Acolo autostrada se află în etapa de proiectare.

Citește, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

S-ar putea reduce cu 1 lună termenul de lucrări pentru Cătanele – Baraj Călinești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CNAIR | Italia | Pitești

Ultimele articole