S-ar putea reduce cu 1 lună termenul de lucrări pentru Cătanele – Baraj Călinești

de | 23.05.2022 16:56 | Știri, Administrație, Rural

3 luni este termenul alocat lucrării de modernizare la DJ 704C Cătanele – Baraj Călinești, lucrările fiind  demarate la începutul lunii mai. Acestea se vor executa pe o lungime de 847 de metri, artera carosabilă având o lățime de 6 metri. Primarul Mihai Georgescu a fost prezent – alături de omologul de la Căteasca, Liviu Năstase și de conducerea Consiliului Județean Argeș – la deschiderea lucrărilor de execuție.

Primarul localității Călinești ne-a explicat că acest drum județean este important pentru cetățenii comunei sale, deoarece facilitează accesul acestora către Autostrada A1 Pitești – București, făcând legătura între drumul județean Cătanele – Recea – Căteasca și barajul de la Călinești.

În plus, administrația locală din Călinești are un proiect depus în programul Anghel Saligny, care vine în continuarea drumului județean la care s-a început modernizarea. Este vorba despreDJ 704C Udeni-Radu Negru, o lucrare în valoare de 16.220.340 lei, pentru care se așteaptă finanțarea.

calinesti modernizare drum - S-ar putea reduce cu 1 lună termenul de lucrări pentru Cătanele - Baraj Călinești

Oficialitățile locale și județene la demararea lucrărilor de modernizare a DJ704C

lucrari Cătanele lucrări dj704C

Lucrarea de modernizare Cătanele – Baraj Călineștiare termen de finalizare trei luni de zile, dar la modul cum se lucrează se va termina mai repede

La 10 zile de la începerea lucrărilor de către firma COMESAD RO, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, alături de primarul comunei Călinești, Mihai Georgescu și de cel al comunei Căteasca, Liviu Năstase au revenit la fața locului, iar în urma constatărilor au tras concluzia că modernizarea ar putea fi încheiată cu o lună mai repede decât s-a estimat, respectându-se parametrii de calitate.

primar călinești

Mihai Georgescu, primar Călinești. Marius Nicolaescu, vicepreședinte CJ Argeș. Liviu Năstase, primar Căteasca

 

Sunt 847 de metri de asfalt de drum județean. Aici este vorba de o asociere între Consiliul Județean și comuna Căteasca. Primăria a venit și cu bani, au făcut proiectarea, au organizat licitația și iată că se toarnă asfaltul. Lucrarea are termen de finalizare trei luni de zile, dar la modul cum se lucrează se va termina mai repede. Domnul primar, prin dirigintele de șantier trebuie să urmărească lucrările să fie trainice. Este prima colaborare de acest gen dintre Consiliul Județean și o primărie, în care cedăm o bucată de drum județean. De regulă noi preluam drumuri comunale” – Marius Nicolaescu, vicepreședinte C.J. Argeș.

Pe lângă asfaltarea drumului, se vor mai executa:

  • Trei podețe tubulare (1 buc Dn 800mm cu L=9m, 2 buc Dn500 cu L=8m/buc).
  • Acostamente pietruite cu lățimea de 0.75m.
  • Drumul este încadrat de pene ranfort pe ambele părți.
Perioada de garanție a lucrării este de 36 luni calendaristice. Valoare contractului încheiat cu Comesad Ro SRL este de aproximativ 825.000 lei plus TVA.

Reprezentanții CJ au declarat că asfaltarea cât mai multor kilometri din rețeaua județeană de drumuri este o prioritate a acestui mandat.

Prin asfaltarea acestei porțiuni din DJ Cătanele – Baraj Călinești se va realiza o legătură normală de circulație între comunele Căteasca și Călinești”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu. “Având în vedere cât de greu reușim să finalizăm proiectele din cauza numeroaselor probleme care apar din cauza contestațiilor de la licitații, dar și faptul că ne dorim să extindem cât putem de mult rețeaua de drumuri asfaltate, nu pot decât să vă urez spor la muncă și sper ca lucrarea de aici să fie finalizată la termen și să fie una de bună calitate”, a completat Adrian Dumitru Bughiu, celalălalt vicepreședinte C.J. Argeș.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Se repară unul dintre cele mai dezastruoase drumuri din Argeş!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Călinești | DJ 704C | Pitești | Recea

Ultimele articole