Noul preşedinte al Judecătoriei Piteşti – un tânăr doctorand de 33 de ani

de | 30.05.2023 20:00 | Administrație, Din ediția tipărită, După locație, După subiect, Pitești, Știri

Bogdan-Emil Gubici este, începând de săptămâna trecută, noul preşedinte al Judecătoriei Piteşti. Magistratul în vârstă de doar 33 de ani a fost delegat de către CSM să ocupe această funcţie pentru următoarele şase luni, începând cu data de 26 mai 2023 până la ocuparea postului prin concurs. Acesta îi succede la conducerea instanţei piteştene lui Ionuţ-Dragoş Crînguş, care a eliberat postul după ce s-a transferat de la 1 mai la Tribunalul Argeş.

Judecătorul Bogdan Gubici şi-a dat doctoratul în urmă cu doar două săptămâni

Bogdan Gubici este originar din oraşul Slobozia, face parte din noua generaţie de magistraţi, având un CV impresionant: la cei 33 de ani ai săi, are două facultăţi absolvite (Drept şi Teologie), două masterate (Drept şi Filosofie), iar în urmă cu doar două săptămâni şi-a susţinut teza de doctorat în filosofie la Universitatea din Bucureşti, cu tema „Etica iertării şi etica pedepsei în contextul judiciar”.

În magistratură a intrat în urmă cu doar trei ani, după o perioadă de câţiva ani de avocatură: mai întâi ca judecător stagiar la Judecătoria Brăila, apoi, în urma concursului organizat în perioada decembrie 2019 – septembrie 2020, fiind numit prin decret prezidenţial judecător la instanţa din Piteşti.

A fost, de asemenea, redactor colaborator al publicaţiei „Juridice.ro”, website-ul Societăţii de Ştiinţe Juridice. Într-un interviu acordat foştilor săi colegi, imediat după admiterea la INM, Bogdan Gubici explica de ce a ales să fie cel care împarte dreptatea, şi nu procuror:

La interviu mi-au sugerat să devin procuror, la fel mă îndrumă și un prieten magistrat, dar cu greu mă văd altceva decât judecător. După nereușită mi-am tot pus întrebarea dacă e rațional să perseverez, dacă sunt cu adevărat potrivit pentru profesia de judecător și aș putea să mă situez în jumătatea de sus a magistraților, iar procesele astea de gândire m-au alimentat pentru examenele viitoare. Mi-am scris disertația și proiectul doctoral la filosofie pe etica profesiei de judecător și am reușit să pătrund mai bine în toate aceste aspecte precum vocația, responsabilitatea, dificultățile luării unei decizii, scopul profesiei și raportarea la societate etc., care m-au ajutat să văd dacă sunt potrivit.”

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cetățeanul cu nr. 20.000.000 – un argeşean abonat la contracte cu CJ și Primăria Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Judecătoria Piteşti