Cine este tânărul patron care riscă închisoarea pentru că a vândut pe bucăţi un teren defrişat din Pădurea Trivale?

de | 23.08.2022 20:00 | Eveniment, Importante, Pitești

Tânărul a fost anchetat penal de Poliţia Argeş, care a trimis săptămâna trecută dosarul la Parchet cu propunerea de trimitere în judecată.

În ultimii ani, suprafaţa Pădurii Trivale s-a diminuat constant, zeci, poate chiar sute de vile răsărind în locul miilor de arbori puşi la pământ de-a lungul timpului, de cele mai multe ori sub ochii şi chiar cu acordul autorităţilor. Săptămâna trecută, poliţiştii din cadrul Biroului Protecția Fondului Forestier și Piscicol dn IPJ Argeş au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de reducere a suprafeței fondului forestier național, pe care l-au înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată a unui tânăr om de afaceri și a firmei sale.

A ras 1.820 mp de pădure la marginea Piteştiului, în Moşoaia

Conform informaţiilor transmise de către Poliţia Argeş în cursul săptămânii trecute prin intermediul unui comunicat, „un bărbat de 35 de ani, din Pitești, având calitatea de administrator al unei societăți, ar fi obținut aprobarea pentru soaterea definitivă din Fondul forestier a suprafeței de aproximativ 1.800 mp, cu scopul realizării obiectivului „Construirea unui obiectiv turistic cu funcțiuni de cazare (pensiune turistică)”, dintr-o suprafață totală de 4400 mp teren forestier având categoria de folosință pădure, achiziționată în anul 2018, în beneficiul societății în cauză. Ulterior, în cursul anului 2019, a fost realizată dezmembrarea terenului în cauză, rezultând un număr de 8 loturi, dintre care 3 au fost vândute.”

Coroborând informaţiile din comunicatul Poliţiei cu cele existente în arhiva Agenţiei pentru Protecţia Mediului Argeş, am aflat că tânărul om de afaceri cercetat penal pentru infracţiuni la regimul silvic este Bogdan Teodor Nedelcu, manager al societăţii Business Ned Solutions SRL, care în urmă cu trei ani a solicitat scoaterea definitivă din fondul forestier naţional, cu defrişare, a unui teren de 1820 mp situat pe teritoriul comunei Moşoaia, pe strada Gazului, scopul declarat fiind acela de a construi aici o pensiune turistică. În schimb, acesta s-a angajat ca scoaterea din fondul forestier să se facă cu compensare echivalentă ca suprafaţă, terenurile agricole oferite spre compensare fiind în proprietatea firmei Business Ned Solutions, pe raza comunei Cotmeana.

amplasament teren defrisat tanar patron

Dosar penal pe numele tânărului antreprenor pentru schimbarea destinaţiei terenului defrişat

În data de 16 iulie 2019, Garda Forestieră Ploieşti a emis decizie de scoatere definitivă din circuitul silvic pentru „Construirea unui obiectiv turistic cu funcțiuni de cazare – pensiune turistică”. Numai că, imediat ce s-a văzut cu sacii în căruţă şi cu aprobările luate, tânărul întreprinzător a dezmembrat terenul în 8 loturi, iar în mai puţin de o lună, mai exact în data de 13 august 2019, a vândut trei din aceste loturi. Aşa se face că, un an mai târziu, în 2020, solicitarea de trecere în intravilan a suprafeţei de teren proaspăt defrişate nu a mai venit doar din partea firmei Business Ned Solutions SRL şi a patronului acesteia, ci şi din partea noilor proprietari, respectiv familiile Toma şi Slăvilă.

Potrivit articolului 106, alin. (2) din Codul silvic, constituie infracţiune „schimbarea destinaţiei obiectivului pentru care s-a obţinut aprobarea de scoatere din fondul forestier naţional sau de ocupare a fondului forestier naţional, dacă schimbarea destinaţiei se produce în termen de 5 ani de la aprobarea scoaterii din fondul forestier”. Astfel, tânărul antreprenor Bogdan Nedelcu riscă închisoare de la 6 luni la un an sau amendă penală.

(Foto descriptiv)

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

https://anchetaonline.ro/consilier-judetean-fake-chanel-calvin-klein-39676/

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Chanel | Cotmeana | Moşoaia | Pădurea Trivale | Pitești | Trivale