Tânăr cu permisul suspendat, oprit cu focuri de armă de polițiștii argeșeni

de | 16.10.2023 16:58 | Eveniment, Județean

Un tânăr de 20 de ani, din județul Ilfov, a fost reținut pentru 24 de ore de polițiștii argeșeni, după ce a încălcat mai multe reguli de circulație și a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor.

O urmărire ca în filme a avut loc seara trecută, în jurul orei 19:00, pe raza județului nostru.

În timp ce se deplasa pe DN 7C, în localitatea Băiculești, tânărul a depășit pe linie continuă, moment în care a fost văzut de polițiști.

Potrivit IPJ Argeș, atunci când agenții i-au făcut semn să oprească, tânărul de 20 de ani, care transporta și un pasager, un tânăr de 18 ani, a refuzat, lansându-se într-o cursă în care și-a pus viața în pericol, dar și pe cea a pasagerului său și a celor din calea sa.

Drept urmare, polițiștii au efectuat din sens opus, în mers, semnal de oprire, însă conducătorul auto a mărit viteză de deplasare și a depășit coloana de vehicule.
Autoturismul în cauză a fost dat în atenție, fiind identificat, în trafic, de polițiștii Secției de Poliție Rurală Bascov, care au pornit în urmărirea acestuia.”, transmite IPJ Argeș

Văzând că nu respectă semnalul lor, agenții au plecat în urmărirea lui. În vederea opririi autoturismului, polițiștii au tras tras patru focuri de avertizare, însă fără niciun rezultat, deoarece acesta și-a continuat deplasarea.

Până la urmă, tânărul și-a abandonat mașina într-o parcare pe A1 și a fugit, dar a fost găsit. În urma verificărilor, polițiștii au constatat că acesta avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

Ulterior, autoturismul a fost găsit, abandonat, într-o parcare, pe A1, fără a avea plăcuțele de înmatriculare montate.
În urma activităților desfășurate de către polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești, la scurt timp, au fost identificați, atât conducătorul autoturismului, cât și pasagerul, doi tineri, de 20, respectiv, 18 ani, ambii din județul Ilfov.”, adaugă IPJ Argeș

Cei doi tineri au fost duși la Secția de Poliție Rurală Bascov și audiați.

În urma cursei cu poliția pe urme, tânărul s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat.

După administrarea probatoriului, în cursul nopții trecute, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

sursă foto IPJ Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident în Mioveni! A intrat cu mașina în șanț

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole