Rănită pe munte, în Argeș! Salvată cu ajutorul ceasului Garmin!

de | 06.09.2023 12:15 | Județean, Eveniment, Importante

O tânără de 20 de ani, din Germania, care a suferit o entorsă la gleznă în Munţii Făgăraş a fost recuperată de salvamontiști astăzi, 6 septembrie, cu elicopterul SMURD Braşov.

Potrivit Salvamont Argeș, seara trecută, un grup de 12 tineri germani au campat la Lacul Podu Giurgiului din Munții Făgăraș.  Din păcate, pe timpul traseului, una dintre fetele grupului a suferit o entorsă la gleznă.

Azi dimineață, tânăra a crezut că își poate continua drumul, însă a realizat că durerea este prea mare. Ulterior, grupul a solicitat ajutorul autorităților prin satelit, cu ajutorul unui dispozitiv Garmin.

Alarma a venit prin centrul Garmin SUA, inițiată prin satelit de pe un dispozitiv Garmin, pentru că zona nu are acoperire GSM.”, transmite Salvamont Argeș

La fața locului s-a deplasat și elicopterul SMURD POA BV care a preluat victima și a transportat-o la Unitatea de Primiri Urgențe Sibiu.

După ce tânăra a fost preluată, ceilalți membri ai grupului și-au continuat traseul pe care porniseră.

Tânăra a fost salvată după ce a utilizat funcția SOS de pe un ceas Garmin conectat la un dispozitiv cu tehnologia InReach.

Cu tehnologia prin satelit inReach de la Garmin şi abonamentul prin satelit, poți rămâne mereu conectat, oriunde te-ai afla în lume.

Cu ajutorul acesteia, poți trimite sau primi mesaje, naviga pe traseul dorit, monitoriza călătoria sau poți declanșa un SOS pentru a primi asistenţă de urgenţă de la un centru de monitorizare globală 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, printr-o reţea de sateliţi cu acoperire globală, potrivit garmin.com

Potrivit sursei citate, pentru a putea beneficia de această tehnologie ai nevoie doar de un dispozitiv compatibil InReach  și un abonament InReach. Totodată, cei care utiliează  ceasuri inteligente  sau alte dispozitive compatibile, pot declanșa mult mai ușor un  SOS interactiv către Garmin Response, Centrul internaţional de coordonare a răspunsurilor în caz de urgenţă.

Centrul Garmin Response este situat în Montgomery, Texas, S.U.A, iar toate monitorizarile SOS, comunicarea și coordonarea răspunsurile în situațiile de urgență sunt gestionate în această locație.

sursă foto garmin.com

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Imagini revoltătoare! Copilă de 11 ani, bătută cu sălbăticie de două adolescente, în curtea unui liceu

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Salvamont Argeș

Ultimele articole