anchetaonline.ro

Târg de meşteşuguri şi festival de film la Curtea de Argeş

de | 30.08.2022 19:03 | Curtea de Argeș, Eveniment

Municipiul a fost, weekendul trecut, o veritabilă capitală a culturii româneşti. Vreme de patru zile, oraşul Basarabilor a găzduit două importante evenimente, organizate de Centrul de Cultură și Arte „George Topîrceanu” în colaborare cu Primăria Municipiului Curtea de Argeş, în cadrul cărora locuitorii municipiului şi turiştii au putut descoperi meşteşuguri vechi tradiţionale, dar şi creaţii ale tinerilor cineaşti români.

 

Meşteşugari din toată ţara şi-au expus creaţiile

Pentru al 15-lea an, artizani din toată ţara au venit în oraşul Basarabilor pentru a-şi demostra măiestria în faţa publicului, în cadrul Târgului Meşterilor Populari, organizat în faţa Centrului de Cultură şi Arte „George Topîrceanu”. Ediţia din acest an a dost dedicată memoriei profesorului Nicolae Lazăr, cel care timp de 14 ani a organizat acest eveniment. Vineri, 26 august, vizitatorii sosiţi să admire standurile meşteşugarilor au avut parte şi de un spectacol de folclor oferit de orchestra Doina Bascovului alături de Grațian Bădescu și Ileana Machidon, care le-au readus aminte participanţilor de zestrea culturală a poporului român.

luminita anghel - Târg de meşteşuguri şi festival de film la Curtea de Argeş

Printre vizitatori s-au aflat şi celebrităţi, cunoscuta interpretă Luminiţa Anghel fiind impresionată de creaţiile artizanilor populari.

Irina Nistor – în juriul festivalului de la Curtea de Argeş

irina nistor festival curtea de arges

Tot în weekendul trecut, la Curtea de Argeş, a avut loc prima ediţie a Festivalului Internaţional de Filme de Scurtmetraj „Stop Cadru”. În cadrul acestuia, au fost organizate numeroase manifestări culturale, proiecții de film în aer liber, expoziții de fotografie, muzică de film etc. Selecția inițială a filmelor propuse a intra în competiţie fost făcută din peste 2.200 de scurtmetraje, din care au rămas doar 19, juriul format din Irina-Margareta Nistor, Ovidiu Georgescu și Gabriela Suciu având dificila sarcină de a alege câştigătorii festivalului.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: