Preluarea Spitalului Muntenia din Piteşti de către MedLife ar putea avea impact asupra prețurilor de pe piaţa furnizării serviciilor de imagistică din Argeş, în special ca urmare a creării unei poziții dominante – este părerea specialiştilor din cadrul Consiliului Concurenţei. Mai exact, autoritatea a concluzionat în urma unei analize, că tranzacţia privind cel mai mare spital privat din Argeş ar putea influenţa preţurile serviciilor de imagistică contra-cost, RMN și CT de la nivelul județului Argeș.
Pentru a înlătura aceste îngrijorări concurenţiale, MedLife propune să plafoneze tarifele pentru aceste servicii în judeţul nostru, pentru următorii cinci ani. Totodată, îşi asumă creșterea calității serviciilor prin înlocuirea aparatelor de RMN și CT ale Muntenia Hospital în maxim 12 luni.
Angajamentele MedLife – puse în dezbatere publică
În replică, autoritatea de concurenţă a supus dezbaterii publice angajamentele propuse de reţeaua de sănptate, iar persoanele fizice sau juridice interesate au putut transmite până la data de 13 decembrie eventuale observaţii..
„Grupul MedLife intenționează să preia Muntenia Medical Competences prin intermediul companiei sale Vita Care Flav SRL. Muntenia Medical Competences deține și operează Muntenia Hospital, cel mai mare spital privat din județul Argeș, care oferă servicii medicale de spitalizare de zi și continuă, ATI, consultații medicale în regim ambulator șiservicii paraclinice, alături de alte servicii medicale conexe precum medicina muncii, abonamente medicale de sănătate și centru de vaccinare.
În urma analizei efectuate, au rezultat anumite îngrijorări concurenţiale în ceea ce priveşte efectele pe care tranzacția le-ar putea avea asupra prețurilor de pe piaţa furnizării serviciilor de imagistică în ansamblu, contra-cost, RMN și CT de la nivelul județului Argeș.
Pentru a înlătura aceste îngrijorări, MedLife propune, în principal, plafonarea tarifelor pentru serviciile de imagistică RMN și CT pe care Grupul Medlife le-ar presta în județul Argeș, pentru o perioadă de cinci ani, cu o indexare anuală cel mult la nivelul ratei inflației.” – se arată în comunicatul remis de Consiliul Concurenţei săptămâna trecută.
Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro: